lauantai 11. toukokuuta 2013

Veera Vaahtera: Rakkautta, vahingossa

Veera Vaahtera: Rakkautta, vahingossa
Tammi, 2013

"Nimi: Pihla
Sijainti: piilopaikka pohjoisessa
Aikaa: 9 kk 
Tehtävä: selviydy!
Uusi rakkaus: ei kuulu suunnitelmaan

Miten valinnat rakkaudessa voivat mennä niin pieleen! Oton piti olla hyvä ihminen, luotettava kumppani ja taatusti tervehenkinen isäkandidaatti. Mutta Pihlan iloisen vauvauutisen jälkeen Otto häipyykin Intiaan meditoimaan. 

Tornionjokilaaksossa Pihlalla on piilopirtti, jonne hän vetäytyy työstämään selviytymisstrategiaansa. Ensimmäinen haaste on kehittää kaupunkilaisesta lattekahvin litkijästä pohjoisen syrjäseudun tee se itse -nainen. Entä miten valmentautua äitiyteen, kun kylän ainoa tukiryhmä on tarkoitettu masentuneille äideille? Se käy selväksi, että monilapsisen lestadiolaisäidin ja viime hetkillä lapsensa hankkineen kunnanjohtajan neuvot uudelle äidille ovat ihan omanlaisiaan. 

Keskittymistä tärkeimpään häiritsevät innokkaat isäehdokkaat, Peräpohjolan Don Johnson ja ruotsalaisittain liiankin täydellinen Mårten. Entä Otto, olisiko hänestä sittenkin isäksi?"

Ah, tätä mä kaipasin Klaukkalan kohdalla! Kunnon hömppää, juuri sellaista nasevaa chick litiä, jonka ääressä ei hävetä, ei nolota, ei tylsistytä. Kirja imaisee heti alusta asti mukaansa ja suorastaan harmittaa, kun se loppuu. Vaikka loppuukin juuri sopivasti, juuri oikein. 

Pihlan hahmoon oli ihana samaistua. Pihlan neuvolantäti antoi ihanimman neuvon raskauspahoinvoinnille, voi kunpa itsellekin olisi joskus joku sanonut niin järkevästi asian! Se joko loppuu tai sitten ei, viimeistään synnytykseen ja netistä voi googlettaa poppakonsteja. 

Tästä on vaikea sanoa muuta kuin että tykkäsin älyttömästi ja suosittelen chick litin ystäville. Täytyykin tutkia, onko Veera Vaahteran ensimmäistä kirjaa kirjaston syövereissä. Veera Vaahtera on muuten kirjailija Pauliina Vanhatalon alterego ja kirjailijanimi näille kepeämmille ja romanttisimmille kirjoille. En ole lukenut Vanhatalolta mitään muuta, mutta taidan myös tutustua hänen ns vakavampaankin tuotantoon tulevaisuudessa. 

Arvostelu: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti