sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Åsa Larsson: UhrilahjaÅsa Larsson: Uhrilahja
Otava, 2012 (Elisa e-kirja)
"Menestyssarja saa kaivattua jatkoa: nuori juristi Rebecka Martinsson selvittää henkirikoksia Ruotsin Lapin karuissa maisemissa. 

Lainion kylässä ammutun karhun vatsasta löytyy ihmisen peukalo. Muutaman kuukauden kuluttua paljastuu raaka murha. Sol-Britt Uusitalo on pahoinpidelty talikolla kuoliaaksi. Syyttäjä Rebecka Martinsson uskoo murhan liittyvän hämäriin kuolemantapauksiin menneisyydessä. Yhteyden on löydyttävä ennen seuraavaa uhria."
Ruotsalaiset kirjoittaa minusta parhaat skandinaaviset dekkarit. Liza Marklund, Henning Mankell ja Åsa Larsson - kaikki aivan valtavan taitavia ja joiden kirjoja en malta laskea käsistä pois. Niin kävi tämän uusimman Rebecka Martinsson-kirjankin kanssa. Uhrilahja on viides kirja sarjassa, ja huhut kertoo, että Larsson kirjoittaa enää vain yhden Rebecka-kirjan ja sitten aikoo siirtyä muihin. Harmi, sillä minusta Rebecka on aivan valloittavan ihana sankaritar! 
Parasta koko kirjasarjassa on ehkä Ruotsin Lapin kuvaamiset. Kuinka karua ja silti kaunista luonto on. Lunta, pakkasta, kylmyyttä, koskia, vaaroja, kesää. Ihan jo näiden kirjojen perusteella minulle on syntynyt pieni halu joskus matkustaa Kiirunaan.
Uhrilahja menee ehkä parhaimmaksi tarinaksi näistä viidestä kirjasta. Rakastin sitä, että Larsson kuljetti rinnalla Elinan tarinaa ja lopussa palaset loksahtivat kohdalleen. Itse en keksinyt syyllistä ajoissa, joka on minulle aina merkki hyvästä dekkarista. Kirjan loputtua piti ihan googlettaa, onko seuraavasta kirjasta vielä tietoa, mutta en ainakaan sellaista infoa mistään löytänyt. Pitää jäädä odottamaan siis. 
Arvostelu: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti