keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Anna-Leena Härkönen: Heikosti positiivinen


Anna-Leena Härkönen: heikosti positiivinen
Otava, 2001 (Elisa e-kirja)

""Kun olen Mallun luona kylässä, alan imettää hänen pehmoeläimiään. - Siun pittää tehä jotaki tuolle asialle, hän sanoo."

Kertomus mustasta ajanjaksosta, jolloin tunnetun kirjailijan huumorintaju oli kadota. Heikosti positiivinen kuvaa lapsen saamiseen liittyviä ristiriitaisia tuntemuksia rehellisesti, pikimustalla, rivien välissä vaanivalla huumorilla höystettynä."

Luin tämän kirjan jo toista kertaa, joskus vuosia sitten oli ensimmäinen kerta. Silloin kirja jäi vähän etäiseksi ja jätti aika valjun olon. Nyt toisella kerralla kyllä osui ja upposi. Ehkä se, että olen tässä välissä kaksi lasta odottanut ja synnyttänyt ja saanut, niin antaa erilaisen perspektiivin kirjaan? Samaistun niin moneen ajatukseen raskaudesta, sen yrittämisestä, sairaalassa olosta, synnytyksestä, synnytyksen jälkeisestä ajatuksesta. Miten Härkönen osasikin kuvata ne juuri oikein.

Vaikka alku kangerteli pitkään, ennenkuin käynnistyi kunnolla, niin silti tämä oli yksinkertaisesti aivan loistava kirja Härköseltä. Parempaa kirjaa tähän elämäntilanteeseen en voisi kuvitella. Samaan aikaan monella tapaa samanoloinen kuin Eve Hietamiehen Yösyöttö, mutta paljon realistisempi ja parempi.

Arvostelu: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti