torstai 2. toukokuuta 2013

Laura Paloheimo: Klaukkala


Laura Paloheimo: Klaukkala
Otava, 2012, Elisa e-kirja

"Elämässä pitää olla blingiä!

Ostoslista Pariisista HUOM! Lista voimassa vain, jos Robin vannoo käsi äitinsä Voguen kannella, että kahvinkasvattajien lapset pääsevät kouluun! Muuten ei tule häitä! Hääpuku (vain jos löytyy tosi ihana!) Hääkengät (voivat olla sinisetkin!) Sukkanauhasysteemi Huulia suurentavaa kiillettä Sephorasta (myyjät tietää!) Hääkrääsää, esim. mini-Eiffeleitä pöytäkoristeeksi ja hullun paljon muotiaiheisia karkkeja (pyydä lähettämään vasta ennen häitä!) Pervo huomenlahja (ei pörrökäsirautoja kuitenkaan!)

Luksuselämää ja vintagelaukkuja rakastava Julia on palannut maailmalta Suomeen ja päätynyt tv-tuotantoyhtiö Meisselin leipiin odottelemaan hääkellojen kilkatusta. Unelmakihlaus rikkaan perijän kanssa saa nolon käänteen, mutta näköpiirissä häämöttää jotain tuttua: vanha kotikunta. Klaukkalassa kaikki ei totisesti ole ennallaan, vaikka kylänraitin tuulipuvut, kutu-Carinat ja tukkamuoti ehkä ovatkin.

Tänä kesänä kaikki tiet vievät Klaukkalaan!

Riemastuttava esikoisromaani taikoo vintagemuodista, tositeeveestä, rapujuhlista, joogaretriiteistä ja juurille paluusta herkullisen smoothien, joka nostattaa kulmakarvoja ja nykii nauruhermoja."

Olen lukenut todella vähän suomalaista chick littiä, pääasiassa Tuija Lehtisen alkupään tuotantoa silloin nuorena. Nappasin kuitenkin tämän kirjan Elisa Kirjaa selatessani olisiko ollut pääsiäisalejen aikaan? Kansi näytti kiinnostavalta ja oli myydyimpien (jollain) listalla. Koska lähes kaikki hyvännäköiset kannet omaavat kirjat ovat hyviä, ostin tämän ilman takakannen tarkempaa lukemista. 

Vähänpä minä tiesin. Olisi kannattanut se takakansi lukea. Itselle täysin vierasmaailma designvaatteet ja -laukut, ja näihin tuntui koko kirjan alkuosio keskittyvän. Laukkuun laukun perään. En saanut minkäänlaista tarttumaa kirjaan ja meni useampi yrityskerta, että sain luettua kirjan loppuun asti. Alkuosa oli niin sekavaa ja vaikealukuista blingblingistä tietämättömälle ja meinasinkin jättää useasti kesken. Julia vaikutti lisäksi niin rasittavalta blondilta bimbolta, että salaa sitä olikin iloinen kun suhteella meni huonosti. 

Yhtäkkinen elämän tarkoituksen tajuaminenkin oli niin väkisin väännetty ja aivan liian nopeasti kokoon kasattu. Tuntuu, että olisin lukenut kahta eri kirjaa. Alkuosa bimbosta blondista maailmalla blingblingeillä, loppuosa itsensä etsimistä Klaukkalassa vanhoja tuttuja tavaten. Muutos ensimmäisestä osasta toiseen oli todella töksähtelevä. Loppuosa oli kuitenkin se parempi osa näistä, joka hieman pelasti lukukokemusta. 

Arvostelu: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti