torstai 31. joulukuuta 2015

Vuosi 2015 koottuna

Jonkinlaista katsausta kuluneeseen vuoteen olisi hyvä taas tehdä. Olen lukenut tänä vuonna paljon enemmän kuin uskalsin odottaa, mutta toisaalta taas bloggaaminen kirjoista on jäänyt paljon vähemmälle kuin odotin. Jotenkin se välillä takkuaa todella pahasti - vaikka kirjasta olisi mitä sanottavaa ja haluaisin muistiin niitä oloja, mitä sitä lukiessa on tullut, on tänä vuonna varsinkin tuntunut olevan ns writers block päällä. En ole saanut ulos niitä ajatuksia ja sanoja , joita toivon saavani.

Yksi tavoite ensi vuodelle onkin todella matalalla kynnyksellä blogata luetut kirjat. Ihan vaikka vaan +/- listana, jotta saisin jotenkin niitä ajatuksia ulos. 

Mutta niin. Tein viime vuodenvaihteessakin vuoden 2014 top 10-kirjalistauksen, joten aika samalla kaavalla ajattelin nyt mennä myös. 

3. Liane Moriarty: Big little lies
4. Paula Hawkings: Nainen junassa
5. Juha-Pekka Koskinen: Kuinka sydän pysäytetään
6. Kate Morton: Hylätty puutarha
7. Anni Kytömäki: Kultarinta
8. Jodi Picoult: Koruton totuus
9. Sari Luhtanen: Kaikkea kaunista
10. Lisa Genova: Still Alice

Todella naispainoitteista! Yksi mieskirjailija päässyt mukaan listalle. Kotimaisia kirjailijoilta on puolet teoksista ja aihepiirit ovat aika laidasta laitaan. On dekkaria, on romaania, on matkailukirjaa, on chick-litiä. Koskettavia teoksia suurinosa, kirjoja jotka saivat itseni yllättymään, reagoimaan, ihmettymään, nauramaan. 

Äänikirjoja tuli taas kuunneltua (yhteensä 5 kpl). Näissä voisi petrata, Audiblesta on tullut hankittua useampiakin hyviä kirjoja, jotka vain odottavat kuuntelemistaan. E-kirjojen määrää en ole laskenut erikseen, mutta varmaan 2/3 menee nykyään e-kirjoina? Ellibslibraryn kautta lainaan paljon kirjastosta sekä Elisa-kirjan ja Kindlen kirjoja ostan. Olen myös täyttänyt kirjahyllyäni fyysisillä kirjoilla ennätysmäärän tänä vuonna, 16 teosta on sinne päätynyt. 

Täytyykin noista puuttuvista näpytellä bloggaukset myös vielä, varsinkin tuo Kuinka sydän pysäytetään ansaitsee sen, kuten myös Picoult ja Luhtanenkin. 

Ensi vuodeksi ei ole ihmeempiä lukusuunnitelmia. 52 kirjaa on tavoite lukea, tänä vuonna sain luettua 68 kirjaa joten ei pitäisi olla hankala. Hieman saatan salaa haaveilla Helmetin uudesta lukuhaasteesta, mutta pelkään sen sitovan kirjavalintojani liikaa. Kirjahyllyyn ilmeistyi joulun aikana mm Saara Turusen Rakkaudenhirviö ja Laura Lindstedtin Oneiron, joten niistä varmaan startataan tässä vuoden vaihteen jälkeen. 

Oikein hyvää uutta vuotta! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti