maanantai 18. maaliskuuta 2019

Helmikuun luetut

Helmikuu oli jo huomattavasti parempi lukukuukausi, kuin tammikuu. Silti tämä alkuvuosi on jotenkin todella tahmea ja kankea, ja olen todella väsynyt jatkuvasti. Odotan kesän lomaa (pitkää, neljän viikon!) kuin kuuta nousevaa, sillä kaipaan lepoa. Työt, kouluhommat, lasten harrastukset ja kaikki tuntuvat imevän nyt kaiken energan pois. Iltaisin ei välttämättä jaksa edes lukea tai kuunnella äänikirjaa ilman, että nukahtaa samantien. 

Hyppäsin helmikuussa jonkin verran kuitenkin mukavuusalueeltani pois ja luin kaksi graafista novellia: Pride and Prejudice sekä Tulevaisuuden arabi. Näistä kahdesta Tulevaisuuden arabi oli ehdottomasti parempi - tarina vei mukanaan, piirrosjälki oli miellyttävä ja tapahtumat oli itselle täysin vieraat. Pride and Prejudicessa vertailin ehkä liikaa alkuperäiseen romaaniin ja tuntui, että osa asioista oli vedetty todella mutkat suoraksi ajatuksella. Tulevaisuuden arabia on ilmeisesti kaksi lisäosaakin, jotka pitääkin laittaa kirjastoon varaukseen, sillä haluan tämän kirjasarjan lukea loppuun. Kirjasarja on voittanut myös graafisten novellien palkintoja. 

Lisäksi helmikuussa lukulistalle mahtui kaksi todella ajankohtaista teosta: Michelle Obaman Minun tarinani sekä tämän kevään uutuuksia Kristin Hannahin Satakieli. Varsinkin Obaman teos oli kaiken sen hypetyksen arvoinen, joka siitä on noussut. Kirja oli taitavasti kirjoitettu, tarina kuljettu mukana aina Chicagon lähiöistä Valkoisen talon hulppeisiin juhliin asti. Arvostin myös sitä, että kirja ei ollut minkäänlainen paljastuskirja tai Barack Obaman hehkutuskirja, vaan todellakin kertoi Michellen tarinan. 

Satakieli on taas ollut omalla lukulistalla jo muutaman vuoden, mutta nyt kun se suomennettiin, päätin viimein tarttua siihen. Booktubessa The Nightingale on ollut suuressa suosiossa jo pitkään (kuten muutkin Kristin Hannahin kirjat), joten jo oli aikakin tarttua tähän. Pidin tarinasta paljon ja kyllähän se kosketti sekä pääsi yllättämään. Sinänsä mitään uutta se ei toisen maailmansodan aikaan tuonut itselleni, mutta henkilöhahmot olivat uskottavia ja heidän suhteensä kuvailtu kauniisti. 

Maaliskuusta pitäisi tulla vielä parempi lukukuukausi, pikkuhiljaa ehkä olen pääsemässä siitä lukujumituksesta ja väsymyksestä eroon kun valoa tulee enemmän jatkuvasti. 

2 kommenttia:

  1. Sinulla on ollut hyviä lukukokemuksia. Minulla on Michelle Obaman kirja puolessavälissä ja pidän kirjasta todella paljon. Hannahin Satakieli kiinnostaa.

    VastaaPoista
  2. Oi, pidän tästä suuresti. Hienosti kirjoitettu.:)

    VastaaPoista