lauantai 11. toukokuuta 2019

Maalis- ja huhtikuun luetut


Töiden osalta kevät on ollut aivan järkyttävän kiireistä, mutta onneksi olen päässyt vähän rentoutumaan kirjojen parissa. En kuitenkaan blogin puoleen ole ehtinyt lainkaan, mutta käydään nyt edes näin toukokuussa läpi. 

Maaliskuu
Kiersten White: Slayer
Bill Clinton: The President is Missing 
Nina LaCour: Välimatkoja
Jukka-Pekka Palviainen: Virityksiä
Helen Hoang: The Kiss Quotient
Vera Vala: Suden hetki

Maaliskuussa ja huhtikuussa tuli luettua suurinpiirtein sama määrä kirjoja - 6 maaliskuussa ja 7 huhtikuussa. Huhtikuussa olimme viikon lomalla pohjoisessa, jonka aikana pääsin lukemaan vähän enemmän mutta kulutin aikaa paljon myös pääsykokeisiin lukemiseen. Valmistun syksyllä nykyisestä YAMK-linjalta, mutta haluan jo vähän lisää taas opiskella. Se tuntuu olevan tässä jatkuvasti rinnalla, rakastan opiskelua ja haluan kehittää itseäni jatkuvasti. 

Maaliskuun kirjoista Nina LaCourin Välimatkoja yllätti itseni positiivisesti. Kirja kertoo Marinista, joka on muuttanut Yhdysvaltojen länsirannikolta ykskaks itärannikolle isoisänsä kuoltua. Marin ei ole missään tekemisissä entisten ystäviensä kanssa, kunnes jouluna hänen entinen paras ystävänsä tulee Marinin luokse kylään. Tytöt viettävät muutaman päivän yhdessä ja käyvät läpi kesän tapahtumia. 

Vera Valan Suden hetki taas oli jotenkin pettymys. Olen pitänyt Valan Adrianna deBellis-sarjasta tähän mennessä, mutta tämä kirja tuntui todella heikolta. Tarinassa oli liian monta tasoa, mutta toisaalta pidin kyllä siitä, kuinka Rodolfo oli saatu mukaan tarinaan ja avattiin hänen historiaansa enemmin. 



Huhtikuu
Justin A. Reynolds: Opposite of Always
Helmi Kekkonen: Olipa kerran äiti
Holly Bourne: Katsokaa miten onnellinen olen
Otso Sillanaukee: Zero waste - jäähyväiset jätteille
Laura Hannula: Ruuhkavuosiopas: rakenna hyvä arki ja kukoista töissä
Celeste Ng: Tulenarkoja asioita
Jussi Lehmusvesi: Operaatio Zuckerberg

Celeste Ngn Tulenarkoja asioita on ollut viime vuosina maailmalla suuri suosikki, ja nyt kun se viimein oli saatu suomennettua niin tartuin siihen heti. En tiennyt mitä odottaa, sillä olen pyrkinyt välttelemään näistä suosituista kirjoista lukemista tarkemmin, jotta voisin lukiessani luoda omat näkökulmani ja odotukseni kirjaan. Pidin tarinasta vaikka henkilöhahmot olivat erittäin kärjistettyjä, mutta se jotenkin sopi tämän kirjan tapaan viedä tarinaa eteenpäin. 

Jussi Lehmusveden Operaatio Zuckerberg taas oli puolestaan kirja, joka tuntui siltä, että olisin voinut jättää sen lukematta. Ehkä tällaiset satiirit eivät ole ehkä oma juttuni ollenkaan, sillä en pitänyt tämän tavasta liioitella ja noh, satiirinomaisesti viedä asiat liiallisuuksiin kaikinosin. Muutamia mielenkiintoisia pätkiä kyllä tarinassa oli, mm. Zuckerbergin tekoäly ja siihen liittyvät pohdinnat. 

2 kommenttia: