sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Paula Hawkins: Nainen junassaPaula Hawkins: Nainen junassa
Otava, 2015

"Rachel matkustaa joka päivä samalla paikallisjunalla. Junan ikkunasta hän alkaa seurata radanvarren talossa asuvaa pariskuntaa. Hän nimeää heidät Jessiksi ja Jasoniksi ja kuvittelee mielessään heille täydellisen onnen, kuin vastakohdan omalle sotkuiselle elämälleen. Kunnes eräänä päivänä hän näkee jotakin, mikä muuttaa kaiken. Pian sen jälkeen Jess katoaa. Rachel haluaa auttaa, mutta samalla hän tulee kietoutuneeksi yhä kohtalokkaammalla tavalla pariskunnan elämään."

Lueskelin alkuvuoden tästä kirjasta vähän erilaisia arvioita. Toiset rakastivat, toiset eivät niinkään. En silti taaskaan uskaltanut tarttua tähän sen suurimman hittiboomin aikana, sillä asetan välillä kirjoille odotuksia liian korkeiksi ja petyn sen takia. Nyt loppuvuodesta koin, että on hyvä aika lukea tämä kirja, ilman stressiä.

Alku lähti todella tahmeasti liikkeelle. Tuntui, että miten tästä on kukaan tykännyt kun on jotenkin niin ärsyttäviä hahmoja ja tarinoita ja olemista. Jossain puolessa välissä kuitenkin tapahtui jotain, ja ahmin loppukirjan kerralla loppuun. Toisin kuin moni muu, en itse ainakaan osannut arvatakaan suurta käännettä kirjassa ja se tuli siis täysin yllätyksenä. Ja jotenkin se käänne teki sen, että tajusin myös alun tahmeuden. Miksi Rachel oli niin noh, flegmaattinen ja hankalan oloinen ja inhottava.

Loppufiiliksenä kirjasta jäi se olo, että tämä on varmasti yksi parhaita mitä olen tänä vuonna lukenut. Ainakin dekkaripuolelta. 

Arvostelu: ★★★★★

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti