torstai 3. joulukuuta 2015

Eppu ja Anna Nuotio: Venla T:n rakkaudetEppu ja Anna Nuotio: Venla T:n rakkaudet
Otava, 2014

"Teinityttöjen Bridget Jones!


Jos rakkaus ei totaalisesti sekoita päätä ja sydäntä, se ei ole aitoa. Ja Venla rakastaa aina täysillä, kohde tosin vaihtuu tiuhaan. Nyt Venlalla on kuitenkin syy olla rakastumatta: viisas, ihana ja enkelinnäköinen Matias. Päiväkirjassaan Venla aikoo tutkia tunteitaan ja kitkeä ensimmäisenkin muihin kohdistuvan kiinnostuksenpoikasen.

Kaikki menee tosi hyvin - täytyyhän Matiaksenkin ymmärtää, että pieni flirtti ei merkitse mitään. Sitä paitsi Venla kiinnostuu nuoresta äikänmaikasta vain siksi, että tämä on runoilija. Runoilijathan ovat vaarallisia nuorten naisten sydämille. Ehkä kuitenkaan ei olisi kannattanut esittää kirjailijaa ja antaa maikalle lahjakkaan Olivia-tädin tekstejä ominaan…"


Kirjamessuilla päädyin kuuntelemaan Eppu ja Anna Nuotion haastattelua uusimmasta Venla T-kirjasta. En ollut aiempaa osaa lukenut, mutta haastattelun perusteella tuli olo, että ehkä voisin tarttua tähän nuorten kirjasarjaan myös. Aika vähän nyt aikuisena on enää nuorten kirjoja tullut luettua, ja ne ovat kuitenkin usein ihan yhtä viihdyttäviä ja taitavia kuin ns aikuistenkin. 

Niinpä nappasin kirjastosta molemmat Venla T:t ja tartuin järjestyksessä ensimmäiseen ensin. Kirja oli nopeatempoinen, helppolukuinen ja noh, aika hömppä. Venla vaikutti lähinnä lapselliselta ja naiivilta ja itsekeskeiseltä. Moni Venlan tekemä asia oli sellainen, jota ei itselle olisi tullut mieleenkään lukioaikana tehdä. Toisaalta taas Venlan Olivia-täti kyllä sai mielenkiinnon kasvamaan, ja toivonkin, että kakkososassa kuullaan hänestä selkeästi enemmän. 

Arvostelu: ★★

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti