maanantai 3. lokakuuta 2016

Syyskuun luetut


Syyskuu tuli ja meni vauhdilla. Töissä piti kiirettä, mutta syyskuun lopussa odotti viikon loma etelässä. Sen voimalla jaksoi samaan aikaan sateisen mutta lämpimän syyskuun. Lokakuu on jo niin lähellä joulua, että tuntuu syksyn melkein menneen jo ohi. Lokakuu on kuitenkin yksi lempikuukausistani vuodessa!

Sain suoritettua syyskuussa yhden kirjatentin (josta sain arvosanaksi 4, hyvä minä!) ja yksi verkkokurssi avoimen opinnoissa on puolessa välissä. Olen lukenut koulua varten useampiakin teoksia ja pätkiä niistä, mutta näiden lisäksi tuo loma teki viimeistään tehtävänsä, ja sain luettua upeita teoksia kaunokirjallisuudenkin puolelta!

Donna White Glaser: The Enemy We Know
Milja Kaunisto: Synnintekijä
Tomi Takamaa: 875 grammaa: Pirpanan tarina
Veera Nieminen: Avioliittosimulaattori
Mari Jungstedt: Kullan kallis
Minna Rytisalo: Lempi
yhteensä 3 887 sivua (äänikirjojen sivumäärää en laske)

Yhteensä hurjat 13 kirjaa (joista 2 äänikirjana)! Huh! Tämän lisäksi koulukirjoja olen kahlannut läpi seuraavat teokset

Lasse Koskela, Lea Rojola: Lukijan ABC-kirja
Onikki-Rantajääskö Tiina, Siiroinen Mari, Ylönen Hanna: Kieltä kohti
Terry Eagleton: Kirjallisuusteoria. Johdanto. 


Kuukauden parhaiksi nousee ehdottomasti Minna Rytisalon Lempi (josta bloggaan piakkoin!), Pauliina Vanhatalon Korvaamaton sekä Jojo Moyesin jos olisit tässä. Pettymys oli Samuel Bjorkin Minä matkustan yksin, sekä äänikirjana kuunnellut The Enemy We Know ja When we collided. 

Oman mukavuusalueen ulkopuolelta oli Milja Kauniston Synnintekijä - olenkin muutamaan otteeseen kertonut, että historialliset romaanit eivät ole oma juttuni. Kuitenkin tuo kirja käteeni tarttui kirjastosta ja koetan nyt opetella menemään tosiaan sinne epämukavuusalueellekin. 

Lokakuussa odottaakin kirjamessut, mutta muutama aika herkkukirja tuli haettua tänään kirjaston varausjonostakin. Syksy on tosiaan ehdottomasti itselle se inspiroivin vuodenaika lukea! :) 

2 kommenttia:

 1. Olet lukenut ihan hurjan hyviä kirjoja syyskuussa! Lempin nostaisin itsekin suosikikseni noista, mutta mukana on monta muutakin hyvää. Ihanaa, sinäkin tulet kirjamessuille!! Mennäänkö kahville tai skumpalle tai jotakin? <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, mukana oli monta hyvää mutta Lempi oli aivan <3

   Mikä ettei treffit, jos aikataulut natsaa! Itse ajattelin torstain ainakin viettää melko pitkäänkin, sekä mahdollisesti la-iltapäivä ja sunnuntaita. Olisi kiva tavata! :)

   Poista