sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Robert Galbraith: Pahan polkuRobert Galbraith: Pahan polku
Otava, 2015 (e-kirja)

"Robin Ellacott saa salaperäisen paketin ja järkyttyy: sen sisällä on naisen irti leikattu jalka.

Robinin pomo, yksityisetsivä Cormoran Strike, keksii menneisyydestään neljä ihmistä, jotka voisivat olla paketista vastuussa. Yksikään näistä neljästä ei kavahda sanoinkuvaamattomia julmuuksia. Poliisi ei näytä pääsevän oikeille jäljille, joten Strike ja Robin alkavat itse perehtyä tapaukseen. Kun sitten tapahtuu lisää hirmutöitä, alkaa aika käydä vähiin."

Pahan polku on jo kolmas kirja Cormoran Strike-sarjassa, josta huomasin kauhukseni, etten ole kertakaan vielä kirjoittanut. Tämän uusimman (viime vuonna ilmestyneen) kirjan luin kesällä ja voi, minä niin nautin tästä sarjasta! Jo ensimmäisessä kirjassa fiksu ja ahkera ja omatoiminen Robin voitti minut puolelleen - jossain rinnakkaistodellisuudessa haluaisin olla juuri samanlainen kuin hän! Lisäksi nautin Cormoranin hahmosta todella paljon, hän on juuri täydellinen 2010-luvun yksityisetsivä. 

Sarja on siis J.K. Rowlingin nimimerkillään kirjoittamaa sarjaa. Aluksi en uskaltanut tarttua ensimmäiseen osaan, mutta nyt oikeastaan en malta odottaa, josko sarjaa tulisi lisää. Kirjat ovat paksuja (tässäkin sivuja hurjat 489!), mutta oikeastaan mitään en ottaisi pois. Olen jonkin verran ehkä saanut ähkyä pohjoismaisista dekkareista, mutta amerikkalaiset eivät houkuttele myöskään, joten nämä ovat olleet aivan loistavia välimaaston. Näissäkin on sitä synkkyyttä ja rakuutta, mutta toisaalta samalla on sellaista pientä positiivista fiilistä mukana, mikä amerikkalaisissa on. 

Rowling osaa kyllä kirjoittaa mielenkiintoisesti ja koukuttavasti - sehän on jo todistetty Harry Pottereiden kanssa, ja sen takia tämänkin kirjan lukemiseen taisi mennä hurjat kaksi päivää. Juonen kannalta tämä oli ehkä tähän mennessä tulleista kirjoista noh, raain, mutta vielä ei alkanut liikaa ällöttää. Ja loppuratkaisuakin vaikka kuinka koetin pitkin vartta ennustaa, oli täysin yllätys kuitenkin! 

Arvostelu: ★★★★

2 kommenttia:

  1. Cormoran ja Robin ovat kyllä molemmat niin kiinnostavia hahmoja, että mielelläni lukisin pian taas heidän edesottamuksistaan!

    VastaaPoista
  2. Kyllä! :) BBC on tekemässä sarjasta muuten tv-ohjelmaa, se menee pakko nähdä-kategoriaan itsellä!:)

    VastaaPoista