tiistai 25. lokakuuta 2016

Kirjamessusuunnitelmia


Kohta ne alkaa, iik! Kirjamessut. Itselle on vuorossa kolmas vuosi peräkkäin bloggaajapassilla (kiitos Messukeskus!) ja kun asuu pk-seudulla, on mahdollista siellä pyörähtää omien aikataulujen lomassa useammankin kerran. 

Torstain vietän lähes koko päivän messuilla, seuraavia tärppejä itseäni kiinnostaen olen bongaillut messulehdestä (käytännösähän varmasti 3/4 menee ohi ja fiilistelen vaan messuja ja jään kuuntelemaan sattumanvaraisesti vähän sitä sun tätä). 

10.30 Ina Westman on puhumassa Syliin-kirjastaan Kirjakahvilassa. Tämä teos kiinnostaa minua, josko se tarttuisi messuilta mukaankin. 

11.30 Kullervo-lavalla keskustellaan aiheesta "Palvelukseen halutaan ajokoira Janne Tienarin kirjan pohjalta. 

12.00 Kirjakalliossa on muutama uusi nuortenkirja esittelyssä, chick litiä ja nörtteilyä otsikolla "Totuus Tarusta ja Nörtti 4". 

14.00 Suomalaisen kirjakaupan omalla standilla on esikoiskirjakeskustelu, jossa mm Minna Rytisalo (Lempi-kirjan kirjailija), jota haluaisin kuunnella. 

14.30 on HS: Riikka Pulkkinen Aleksis Kivi-lavalla. 

16.00 on yksi itselle tärkeimmistä aiheista, eli Metsien kätkemä - Opas Suomen kauneimpiin luontokohteisiin esillä Kirjakahvilassa. 

18.00 kiinnostaisi kuulla Harry Potterin suomentajan haastattelua Aleksis Kivi-lavalla. 

Illan viimeisenä omana mielenkiinnon kohtana Christian Rönnbackaa haastatellaan Suomalaisen kirjakaupan ständillä 18.30.

Perjantaina en messuille varmaan ehdi, mutta jos ehtisin niin kävisin kuuntelemassa Cheekin haastattelua (sain JHT - Musta lammas-kirjan mieheltäni syntymäpäivälahjaksi nyt syksyllä, oih ja voih, minun akilleen kantapääni tuo..!) sekä Tuukka ja Olga Temosta heidän tuotoksestaan Teit meistä kauniin. 

Lauantai on myös osaltani hieman auki, lähinnä lastenhoitokuvioiden puolesta. En taida uskaltaa yksin lähteä lasten kanssa messuilemaan. Jos lähtisin messuille (saisin hoitoapua) niin minut löytäisi aika pitkälti Mika Waltari-lavan läheisyydestä kuuntelemassa lähes kaikki Dekkarilauantain keskustelut. Harmittavasti missaan myös tänäkin vuonna bloggaajatapahtumia, jotka sijoittuvat juuri lauantaiaamuun. 

Sunnuntaina sitten taas ehtii vielä pyörimään messuille. 
10.30 kiinnostaa Chick-litiä yli rajojen-keskustelu Aino-lavalla. 

11.00 Terhi Rannela ja Frau-teos ovat aiheena Mika Waltari-lavalla, ja koska pidin Frausta, tämä kiinnostaa. 

12.00 Minna Canth-lavalla keskustellaan mm Risto Räppääjien tekijöiden Sinikka ja Tiina Nopolan kanssa. 

15.00 Maaret Kalliota haastatellaan hänen Lujasti lempeä-teoksestaan Kirjakahvilasta. Minulla onkin tämä kirja kesken, voisi mukaan napata ja jos vaikka saisi signeerauksen. 

16.30 yksi suosikkikirjailijoistani, Pauliina Vanhatalo on puhumassa "Avoimesti masennuksesta"-otsikolla Katri Rauanjoen kanssa Katri Valan lavalla. Olen lukenut molempien masennuksesta kertovat teokset ja nauttinut niistä hurjasti - tätä olisi mielenkiintoista päästä kuulemaan myös. 

Onhan tässä ohjelmaa! Hihasta saa tulla nykyäisemään, jos tunnistaa - bloggaajapassi ainakin roikkuu kaulalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti