sunnuntai 23. lokakuuta 2016

LASTENKIRJA: Anneli Kanto: Perttu Virtanen ja varkaus


Anneli Kanto: Perttu Virtanen ja varkaus
Karisto, 2016

Arvostelukappale kustantajalta

"Perttu särkee leikkiessään Veeran rakkaan Beibi-nuken, ja uusi on saatava ennen kuin Veera huomaa. Säästöpossu rikki ja salaa kauppaan. Mutta rahat eivät riitäkään, ja Perttu piilottaa kaupan nuken puseronsa alle. Kotona hän kauhistuu: varastettu nukke ei olekaan samanlainen kuin Beibi. Kaikki on mennyttä! Perttu on varas! Kun elämä on kuitenkin pilalla, Perttu päättää ryhtyä meri- ja maantierosvoksi."

Olen joskus aiemminkin blogin historiassa hehkuttanut muutamaan otteeseen näitä Anneli Kannon kirjoittamia ja Noora Katon kuvittamia lastenkirjoja - Viisi villiä Virtasta-sarjaa. Meidän lapsille (nyt 4- ja 5-vuotiaat tytöt) nämä ovat olleet ne ehkä kaikkein eniten kuluttamat iltasatukirjat. Niinpä kun bongasin, että kirjasarjaan oli tullut uusi kirja, olin oikein ilahtunut! Viime kirjamessuilta sain hamstrattua siihen asti puuttuneet teokset, nyt meillä on koko suora - kuvaa varten tosin en kolmea kirjaa löytänyt mutta kaikki meiltä löytyy kyllä.

Viisi villiä Virtasta on nimensämukaisesti kirjasarja viidestä Virtasten perheen lapsesta; Veera, Vilma, Paavo, Perttu ja Kastehelmi Virtasesta. Jokaisella on omat vahvuutensa ja heikkoutensa ja jokainen kirja on tarina jonkun näkökulmasta. Vilman uimakoulukirjaa (sarjan ensimmäinen) ollaan selattu paljon esikoisen ollessa itse uimakoulussa, Kastehelmen uhmakkuudesta kertovaa Kastehelmi Virtanen ja oma tahto kirjaa taas käydään läpi useastikin kuopuksen kanssa. Ensi keväänä uskon, että Veera Virtanen ja esikoulu-kirja tulee taas aktiivisesti iltasaduksi meillä.

Kirjat ovat mielestäni todella loistavia; upeat kuvat, tarpeeksi pituutta mutta ei liian pitkä, usein todella opetavaisia tarinoita taustalla. Kuvituksesta vastaava Noora Katto on muuten myös tämän vuoden partiolaisten adventtikalenterin kuvittajakin (kuten ollut kahtena edellisenäkin vuonna).

Arvostelu: ★★★★★

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti