lauantai 21. lokakuuta 2017

Ruth Ware: The Woman in Cabin 10


Vintage Digital e-book, 2016
e-laina Overdrivestä

"In this tightly wound story, Lo Blacklock, a journalist who writes for a travel magazine, has just been given the assignment of a lifetime: a week on a luxury cruise with only a handful of cabins. At first, Lo’s stay is nothing but pleasant: the cabins are plush, the dinner parties are sparkling, and the guests are elegant. But as the week wears on, frigid winds whip the deck, gray skies fall, and Lo witnesses what she can only describe as a nightmare: a woman being thrown overboard. The problem? All passengers remain accounted for—and so, the ship sails on as if nothing has happened, despite Lo’s desperate attempts to convey that something (or someone) has gone terribly, terribly wrong…"

Lokakuun alku katosi jonnekin (lomamatkalle!), ja syyskuun loppukin oli uskomattoman kiireinen. Muutamia kirjoja kuitenkin olen saanut luettua, vaikka TBR-pino yöpöydän vieressä kasvaa kohisten. Siellä odottelee mm. Murakamin uusin, joka polttelee niin paljon sormia, että taidan sen pian aloittaa. 

Haluan kuitenkin kesältä muutaman kirjan blogata vielä tässä syksyllä, joten nappasin ensimmäiseksi käsittelyyn Ruth Waren dekkarin The Woman in Cabin 10, jonka bongasin toissapäivänä Suomalaisen Kirjakaupankin hyllyssä jo. Itse luin sen kesllä e-lainana Helmetin Overdrivestä, ja pidin kyllä todella paljon! 

Kirja kertoo toimittaja Losta, joka pääsee lähtemään Norjan vuonoille suuntautuvalle luksusristeilylle matkailutoimittajana. Laivalla on vain kymmenisen matkustajaa ja reissu on neitsytristeily uudelle luksusristeilytapahtumalle. Lo kuitenkin todistaa risteilyllä kamalan onnettomuuden, kun hän näkee viereisen hytin tuntemattoman naisen lentävän mereen. Yksikään matkustaja ei kuitenkaan laivalta puutu, kun Lo nostaa asian hädissään esille. 

Kirja oli mielestäni kivasti rakennettu, ja selvästi erilainen muihin tänä vuonna lukemiini dekkareihin - pääosin maisemien ja ympäristöjen takia (suljettu ympäristö eli sukellusvene). Syksyllä uutisoidusta sukellusvene-toimittajanainen-rikoksesta tuli itseasiassa vähän samoja flashbackeja kuin tästä kirjasta. Niinkuin todellisuudessa, niin kyllä kirjassakin loppu yllätti itseni täysin. Olin itse taipumassa toisenlaiseen ratkaisuun, mutta Ware onnistui yllättämään minut oikein hyvin. 

En suosittele kirjaa, jos kärsit ahtaan paikan kammoista tai laivalla olo ja sieltä pois pääsy jollain tasolla ahdistaa. Paikoitellen tuli ahdas olo itsellekin, mutta se toisaalta sopi kirjan tarinaan oikein hyvin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti