keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Elokuun luetut

Kuva: Giovanni

Koetan palauttaa blogiin pari vuotta vanhan kuukausiraportti-teeman. Luettelen tuolla luetuissa kirjoissa kyllä, missä kuukaudessa minkäkin kirjan lukenut, mutta jonkinlaista yhteenvetoa haluan koettaa ylläpitää taas säännöllisesti. 

Elokuun olin vielä osin lomalla ja palasin töihin vasta puolessa välissä kuukautta. Töihin paluu oli hieman raskaampi kuin odotin, vaikka olen raivannut vapaa-aikaa itselleni enemmän. Lisäksi kuun lopussa aloin kahlaamaan läpi opintoihin liittyvää kirjallisuutta (joista ajattelin tehdä jonkinlaista tiivistelmää kanssa aina kun opintojakso on ohi). 

Teemana elokuussa oli selkeästi dekkarit! Ensialkuun Leena Lehtolaisen Hilja Ilveskero-trilogia (tainoh, nyt siihen on neljäskin kirja ilmestynyt), jonka kanssa kyllä tahkosin aikalailla. Ilveskero-trilogia ei missään tapauksessa ole sitä parasta Lehtolaista, sillä normaalisti ahmin hänen kirjansa vauhdilla. 

Leena Lehtolainen: Henkivartija 
Leena Lehtolainen: Oikeuden jalopeura 
Leena Lehtolainen: Paholaisen pennut 
Vera Vala: Tuomitut 
Robert Galbraith: Pahan polku 
yhteensä 2029 luettua sivua

Näiden jälkeen piti saada jotain takuulla mukaansa tempaavaa ja viime syksystä asti säilömäni Vera Valan Tuomitut pääsi luettavaksi. Arianna de Bellisin tarina muuttuu vaan jännittävämmäksi koko ajan, ja oikeastaan odotan aina seuraavaa Valaa innolla. Italiasta siirryin sitten vielä sujuvasti Lontooseen Cormoran Striken ja Robinin pariin, joita olin säästellyt pahan päivän varalle. 

Tuleeko teille sellaisia kirjoja, joita ette halua lukea, koska sitten se on luettu? Pahan polku oli itselle sellainen, tiesin pitäväni siitä etukäteen jo, mutta en halunnut lukea sitä, koska sitten se lukuelämys olisi ohi. 

Kaikki elokuun kirjat olivat e-kirjoja. Lehtolaiset olivat Helmetin Ellibslibrarysta, Vala ja Galbraith Elisan e-kirja-palvelusta itse ostettuja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti