perjantai 16. syyskuuta 2016

Emery Lord: When we collided


Emery Lord: When we collided
Bloomsbury USA Childrens, 2016

"We are seventeen and shattered and still dancing. We have messy, throbbing hearts, and we are stronger than anyone could ever know…

Jonah never thought a girl like Vivi would come along. Vivi didn’t know Jonah would light up her world.

Neither of them expected a summer like this…a summer that would rewrite their futures."

Kuuntelin tämän kirjan automatkoilla äänikirjana elokuun aikana. Kuten aiemmin mainitsin, on tämän vuoden teemana itsellä ehdottomasti olleet nämä elämää suuremmat YA-rakkaustarinat. Paitsi, että tämä ei ollut sellainen. When we collided yritti kovasti olla suuri rakkaus tarina ja toivoin sen kovasti olevan. Lähtökohdat olivat hyvät!

Mutta kirja kertoikin enemmän surusta selviytymisestä sekä kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä. Pääsimme alussa aika nopeasti Vivin pään sisälle seuraamaan, kuinka hän päättää jättää lääkkeitä käytöstä pois kertomatta äidilleen. Pikkuhiljaa Vivillä alkaakin maniavaihe nostamaan päätä ja lukija ei voi muuta kuin katsoa vierestä.

Pidin Jonahista ja pidin Vivistä, mutta heillä ei yksinkertaisesti ollut vain kemiaa kirjassa. Jos ajattelen kirjaa enemminkin mielenterveysongelmaa kuvailevana teoksena enkä suurena rakkaustarinana, on kirja ehdottomasti loistava. Se kuvaa kaksisuuntaisen maniavaihetta loistavasti mutta myös masennusta. Sellaiseen tämä kirja sopii. Soisin jokaisen lukevan tämän sairauskuvauksena enemminkin.

Arvostelu: ★★

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti