maanantai 12. tammikuuta 2015

Liane Moriarty: Hyvä aviomies


Liane Moriarty: Hyvä aviomies
WSOY, 2014 (Elisa e-kirja)

"Cecilia Fitzpatrick on Australian 11. menestynein Tupperware-myyjä, kolmen kauniin tyttären ylpeä äiti ja uskollisen John Paulin rakastava vaimo. Eräänä päivänä hän löytää täydellisen kotinsa ullakolta kirjeen. "Avattava vasta kuoltuani ", hänen miehensä on raapustanut kuoreen.

Lopulta uteliaisuus voittaa ja Cecilia lukee miehensä viestin - ja aika pysähtyy.

Kirjesssä John-Paul tunnustaa tehneensä jotain kauheaa. Niin kauheaa että asian paljastuminen tuhoaisi paitsi Cecilian perheen myös monen muun ihmisen elämän. Mutta miten Cecilia voisi pysyä vaiti, saati jatkaa elämäänsä ihmisen kanssa, joka on salannut häneltä totuuden kaikki nämä vuodet?"

Aloitin tämän lukemisen jo viime vuoden puolella, mutta samaan aikaan tuli luettua myös muutamaa muuta kirjaa, joten tämä jäi hieman jalkoihin. Se aavistuksen harmittaa, sillä kun pääsin kirjan kanssa kahdenkesken, vei kirja mukanaan täysin. Tykkäsin hahmoista, asettelusta, tavasta kertoa tarinaa. Kirjassa seurattiin kolmen naisen elämänää neljän päivän ajan, jokaisen näkökulmasta.

Kirja onnistui pitämään otteessaan ja itse en ainakaan aavistanut tapahtuvia käänteitä saatika kirjeen sisältöä ollenkaan. Jotenkin kirjasta jäi kaiken sen jännityksen ja muun jäljiltä silti tosi seesteinen olo. Että näin on hyvä. 

Arvostelu: ★★★★

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti