keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Lori Nelson Spielman - Kivi sydämeltä


Lori Nelson Spielman - Kivi sydämeltä
Otava, 2018
BookBeat

Luin viime vuonna Spielmanin ensimmäisen suomennetun kirjan, Kymmenen unelmaani, josta pidin todella paljon. Syksyn kiireiden vuoksi vaan en kirjasta ehtinyt bloggaamaan, mutta se oli oikein viihdyttävä chick lit-kirja. Niinpä bongatessani Spielmanin uusimman, Kivi sydämeltä, nappasin sen samantien luettavaksi BookBeatista. Kaipasin jotain kevyttä välipalakirjaa, jonka kanssa viihtyisin ja josta jäisi hyvä fiilis. Sellaiseen tarkoitukseen Kivi sydämeltä sopi oikein hyvin!

Hannah Farr on New Orleansissa asuva kolmikymppinen tv-juontaja, jolla on paikallisella tv-kanavalla oma tv-show. Hän deittailee hieman salaakin kaupungin pormestaria ja ei oikein tule toimeen pormestarin teinityttären kanssa. Eräänä päivänä Hannah saa vanhalta koulukaveriltaan katumuskivet - kivet, joiden tarkoitus on pyytää anteeksi ja antaa anteeksi. Hannah ei ole valmis antamaan anteeksi koulukiusaajalleen, mutta katumus- ja anteeksiantopohdinta synnyttää tarpeen lähteä miettimään omaa historiaansa muutenkin. Hannahin vanhemmat erosivat Hannahin ollessa lapsi, ja hän ei ole ollut äitinsä kanssa tekemisissä kymmeniin vuosiin. 

Kepeästä otteestaan huolimatta kirja herätti itsellä ajatuksia anteeksiannosta ja sen tarpeesta. Onko tarpeen kaikkea pyytää anteeksi vain sen itseisarvon takia - auttaako se anteeksipyyntö itse pyytäjää vai kohdetta enemmin? Hannahin tarinassa osa anteeksipyynnöistä, jotka tulivat matkan varrella esiin, olikin enemmän anteekspyyntäjän omantunnon tuskien helpottamista osin repimällä vanhoja haavoja auki uudelleen. 

Spielmanilla on kiva ja kevyt kirjoitusote. Kuuntelin samaan aikaan tämän kirjan lukemisen kanssa Sophie Kinsellan "Yllätä minut"-kirjaa, joka tuntui höttöisemmältä selkeästi kuin tämä vaikka molemmat samaa genreä vahvasti ovatkin. Näistä kahdesta kirjasta tämä ehdottomasti selvisi itselleni voittajana! 

1 kommentti: