torstai 19. huhtikuuta 2018

Peter Swanson - Her every fearPeter Swanson: Her every fear

William Morrow Company, 2017
kirjastolaina


Eräällä Booktube-kanavalla kehuttiin tätä kirjaa todella paljon. Uskalsin kirjaan tarttua, sillä olin useammassakin kohdassa todennut meillä olevan samantyylinen kirjamaku tubettajan kanssa. Kirja löytyikin kirjastolainana suhteellisen nopeasti, joten nappasin tämän lukupinon ohitse aika nopeasti. Valitettavasti kuitenkin tarina tuntui alkuun raahaavan todella pahasti, ja kirjan lukemiseen meni lähes kolme viikkoa. 

Kirja kertoo kahdesta serkuksesta, lontoolaisesta Katesta ja bostonilaisesta Corbinista. Sattumusten ja tapahtumien kautta he päätyvät vaihtamaan asuntojaan 6 kk ajaksi - Kate lentää Bostoniin ja Corbin Lontooseen. Ensimmäisenä iltana Bostonissa selviää, että Katen uusi naapuri on kuollut. Lisäksi Katella on taustallaan traumaattinen kokemus ex-miesystävänsä kanssa. Lisäksi toinen uusi naapuri, Alan, antaa ymmärtää, että Katen serkulla, Corbinilla olisi jotain tekemistä murhan kanssa. 

Alkuun käytiin päähenkilöiden taustoja läpi pitkään ja jaaritellen suorastaan. Lisäksi tuntui, että onko tässä nyt ehkä tarpeeksi kaikkea? Traumakokemus siellä täällä, stalkkereita joka puolella ja poliisitkin tuntui olevan eksyksissä. Sen liiallisuuden vuoksi tuntui, että asioita piti selittää todella perusteellisesti, ettei lukija vahingossakaan tipahda kyydistä. 

Lopun suuri yllätyskin jäi hieman vähemmän yllätykseksi, sillä tällä samalla sabluunalla on aika monta tarinaa jo tullut luetuksi. Viihdyttävä välipalakirja sinänsä, mutta toisaalta, kolme viikkoa tämän kanssa tuntui aika pitkältä ajalta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti