perjantai 13. huhtikuuta 2018

Vuoden 2018 odotetuimpia

Lähde: Pxhere

Kulutin eräänä viikonloppuna useamman tunnin selatessa kustantamojen katalogeja - niin kevät 2018, kesä 2018 kuin jo ilmestyneitä syksynkin uutuuksia. Ja olihan siellä vaikka mitä! En tiedä, missä välissä ehdin lukemaan mitään, kun jo pelkästään tämän vuoden uutuuksista löytyi omalle TBR-listalle 75 kirjaa (pienellä karsinnalla), saatika kun lukulistalla on vielä vanhempiakin kirjoja ja niitä, joita ei Suomessa julkaista tänä vuonna. 

Ajattelin tähän postata jonkinlaisen top-listauksen niistä kirjoista, joita odotan eniten, vähän genreittäin jaoteltuna. Katsotaan sitten, saanko nämä käsiini miten nopeasti ja luettua! 

Top 3 Viihdekirjallisuus
* Gail Honeyman - Eleanorille kuuluu ihan hyvää (WSOY)
Tämän olen tosin ehtinyt jo lukeakin, mutta kyllä edelleen pomppaa silmiin tarjonnasta. Ehdottomasti yksi vuoden parhaita varmasti!

* Anneli Kanto - Ihan pähkinöinä (Karisto)
Anneli Kanton muuta kirjallista tuotantoa on tullut luettua, ja varsinkin lasten kirjat ovat perheemme suosikkeja, joten tämä uusi aluevaltaus viihteellisen kirjallisuuden pariin kiinnostaa todella paljon. 

* Veera Nieminen - Ei muisteta pahalla (Tammi)
Pidin muutama vuosi sitten ilmestyneestä Avioliittosimulaattorista todella paljon, joten kun Niemeltä tulossa uusi kirja, niin onhan siihen tartuttava ehdottomasti. 

Top 3 Young adult
* Laura Lähteenmäki - Yksi kevät (WSOY)
Kotimainen nuorille suunnattu kirja viidestä nuoresta, punaisesta, tytöstä vuoden 1918 keväällä Suomessa. Koko kirjan alkuodotus kuulostaa jo niin mielenkiintoiselta, että tähän on pakko tarttua. 

* Holly Bourne - .. ja onnellista uutta vuotta! (Gummerus)
Holly Bournen uusin osa Lottien, Evien ja Amberin tarinaan, joka alkoi "Oonko ihan normaali?"-kirjalla muutama vuosi sitten. Ihanan vahvaa ja rohkeaa kirjoittamista nuorille siitä, miten ollaan juuri sopivia sellaisena kuin ollaan. 

* Nelli Hietala - Kenen joukoissa seisot, Miia Martikainen? (Karisto)
Luin viime vuonna Hietalan tämän sarjan ensimmäisen kirjan, ja ihastuin aivan täysin siihen. Kakkososa on siis ehdottomasti luettava. Hauskaa kotimaista nuorten aikuisten kirjallisuutta, pienellä chick lit vivahteella.

Top 3 Lastenkirjallisuus
* Anneli Kanto - Virtaset huvipuistossa (Karisto)
Niin moneen kertaan olen kehunut Anneli Kannon Virtasten perheen kirjasarjaa ja aina yhtä ilahtuneena olen, kun huomaan uuden kirjan ilmestyvän. Tässä tapauksessa kyse on jo sarjan 10. kirja!

* Aino Havukainen ja Sami Toivonen - Tatu ja Patu, elämä ja teot (Otava)
Uusi Tatu ja Patu on joka kerta tapaus ja lasten ystäväpiirissä käydään uudet kirjat aina innolla läpi.

* Veera Salmi - Puluboi, Agentti NollaBullaNolla ja kamukiemurat (Otava)
Edellisestä Puluboista onkin jo vierähtänyt vähän, tai sitten se tuntuu siltä, kun samoja Puluboi-kirjoja meillä luetaan uudestaan ja uudestaan ja uudestaan.

Seuraavassa osassa tätä postaussarjaa esittelen omat suosikit tulevista dekkareista ja kotimaisista sekä ulkomaisista romaaneista. Hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti