tiistai 28. lokakuuta 2014

LASTENKIRJA: Riitta ja Krokotiili kalaretkellä


Siri Melchior: Riitta ja Krokotiili kalaretkellä
Gyldendal, 2014

"Suloinen tarina ystävyydestä ja mielikuvitus ystävästä. Tarina alkaa: "Eräänä aamuna Riitan ammeessa on krokotiili. - Mitä sinä siinä teet? hän kysyy. Krokotiili ei vastaa. - Olet ehkä juuri muuttanut? sanoo Riitta. Riitta luulee tietävänsä kaikki parhaiten. Mutta Krokotiili osaakin sekä kalastuksen ja ruoanlaiton."

Saimme lasten kanssa tämän kirjan McDonaldsin Happy mealin kylkiäisen. Kirjasta löytyy suomeksi todella vähän mitään infoa, mutta googlettelu kertoi, että alunperin tanskalainen kirja ja kirjailija. Kirjasta on tullut muutamassa viikossa lasten ehdoton suosikki. Äidin ei niinkään..

Kuvat ovat isoja ja värikkäitä. Sivuilla tekstiä juuri sopivasti, jotta meidän 2-vuotiaskin jaksaa kuunnella sadun alusta loppuun. Tarina on ihan mukava, lasten mielestä. Äidin mielestä Riitta on rasittava ja huonokäytöksinen. Mutta kyllä me silti tätä luetaan (niinkuin katsotaan Kaapoa telkkaristakin). Ja paljon kivempi vaihtoehto saada tämä sen satunnaisen hampparin kylkeen kuin ne muovikrääsälelut.

--

Lastenkirjoja en tähditä. Näitä pyrin  muutaman käymään läpi kuukaudessa. Tagaan kirjat "lastenkirja" hakusanalla sekä otsikkoon selkeästi LASTENKIRJA - kiinnostuneet löytävät nopeasti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti