perjantai 17. lokakuuta 2014

Gillian Flynn: Gone Girl + elokuva
Gillian Flynn: Gone Girl (äänikirja)
Audible, 2012

"It is Nick and Amy Dunne's fifth wedding anniversary. Presents are being wrapped and reservations are being made when Nick's clever and beautiful wife disappears from their rented McMansion on the Mississippi River. Husband-of-the-Year Nick isn't doing himself any favors with cringe-worthy daydreams. Under mounting pressure from the police and the media - as well as Amy's fiercely doting parents - the town golden boy parades an endless series of lies, deceits, and inappropriate behavior. Nick is oddly evasive, and he's definitely bitter - but is he really a killer?"

Kuuntelin tämän yhden viime ja tämän vuoden suosituimmista kirjoista äänikirjana viime vuonna kesä-lokakuu välillä. Alkuun kirja ei silloin meinannut millään lähteä mielestäni käyntiin ja sen takia kirjan kuunteluun meni todella kauan aikaa. Nick vaikutti vastenmieliseltä, tarina ei edennyt, Amy oli outo.

Sitten tuli kirjan käännekohta ja lopun kirjasta kuuntelin varmaan kahdessa päivässä. Tarkemmin en juoneen paneudu, sillä se on todella oleellinen kirjan osalta ja en halua muilta pilata nautintoa. Olen kuuntelun jälkeen lukenut useammankin pohdinnan kirjasta ja mielipiteet tuntuvat risteilevän laidasta laitaan. Ensivaikutelma itselle oli kirjasta kuitenkin ohhoh. Kuten muidenkin mielipiteitä, se jakoi myös minun ajatukset kahtia. Samaan aikaan pidin kirjaa nerokkaana mutta alkua varsinkin äärettömän puuduttavana. Välillä kirja oli jopa vähän groteski mielestäni.

Silti tartuin innoissani Blogatin kampanjaan, jossa pääsi katsomaan 3.10. ensi-iltaan tullutta elokuvaa kirjasta. Jännitin, miten kirja on onnistuttu tuomaan valkokankaalle. Oma kokemukseni kun osoittaa, että aina se ei onnistu - varsinkin näin moniulotteisessa kirjassa. Mutta mitä vielä - vajaa 3h hurahti leffateatterissa kuin hetkessä ja jokainen casting oli täydellisesti onnistunut. Rosemund Pike oli täydellinen Amy, Ben Affleck nuhjusnahjus-Nick. Tykkäsin, tykkäsin, tykkäsin! Leffaseurani piti myös elokuvasta, vaikka ei ole kirjaa aiemmin lukenutkaan. Ainut miinus, jonka elokuva saa, oli sen järjetön pituus (vaikka nopeasti menikin). Vajaa kolme tuntia on AINA turhan pitkä elokuva. 

Kiitos lipuista siis SF Film! 

Arvostelu (kirja): ★★★★

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti