sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Ja loput kirjamessuista


Perjantaina päädyinkin yllättäen keskipäivällä taas piipahtamaan messuilla, sillä lauantaiksi tuli muuta ohjelmaa, jota en voinut ohjelmoida pois. Onneksi sitten perjantaina pääsin, sillä tuli tehtyä lisää löytäjä ja pääsin kuuntelemaan itselle tärkeitä esiintyjiä. Lastenkirjoja koetin katsella lisää, mutta lopulta päädyin Kariston pisteestä ostamaan lapsille Viisi villiä Virtasta-sarjan kaksi kirjaa; Kastehelmi Virtanen ja oma tahto sekä Vilma Virtanen ja uimataito. Virtasen perheen kirjat ovat lasten suosiossa ja koetan kerätä lapsille koko sarjan näistä. Messuhinta oli 8e/kpl kun mm Adlibris myy tällä hetkellä 16,50-17,50e/kpl kirjoja muuten. Oikein oiva messuale siis!


Kariston pisteeltä jatkoin matkaa pyörien hetken, kunnes alkoi Louhi-lavalla Tuija Lehtisen haastattelu. Ja oi. Olen lukenut lähes kaikki Lehtisen kirjat ja varsinkin nuoruudessa ne oli se "The juttu" itselle. Punkkari-Sara, Roskisprinssi, Mirkat, Laurat! Lehtistä oli mukava kuunnella, hänellä oli todella jalat maassa asenne nuortenkirjallisuutta kohden (onhan hän itse Suomen Nuorisokirjailijoiden yhdistyksen pj). Haastattelun lopussa hänelle esitettiin myös yleisöstä toive nuorten dekkareista, ja saattaa olla, että idea jää hautumaan ilmeisesti! 


Lehtisen haastattelun jälkeen oli tarkoitus lähteä jo pois messuilta (ostettuani ensin Minerva Kustannus Oy:n pisteeltä yhden neuleohjekirjan), mutta juuri sopivasti alkoi Suomalaisen kirjakaupan pisteessä Micheal Monroen haastattelu hänen päivitetystä elämänkerrastaan, jonka jäin kuulemaan. Aikamoinen mies! Kirjan voisin mielelläni joskus lukea, varsinkin jos se sopivasti jossain tulee vastaan. 

Tällaiset messut oli itselleni. Messulipuista kiitos Messukeskus, sain bloggaajapassin myös ja lahjoitin #kirja-kautta saamani liput eteenpäin muille ahkerille kirjallisuuden kuluttajille. Kiitos siis tästä tilaisuudesta! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti