tiistai 4. marraskuuta 2014

Pasi Ilmari Jääskeläinen: Sielut kulkevat sateessa


Pasi Ilmari Jääskeläinen: Sielut kulkevat sateessa
Atena, 2013, Elisa e-kirja (kirjan tarjonnut Elisa e-kirja)

"Sairaanhoitaja Judit havahtuu elämän rajallisuuteen, jättää miehensä ja etsii vihdoin työpaikan, jossa sisäilma ei ole täynnä hometta. Uusi työnantaja on monikansallinen kotisairaanhoitofirma, joka vaatii työntekijöiltään ”hiukan tavanomaista enemmän”, ja palkka on sen mukainen.

Juditin uusi työ ei ole kuitenkaan ihan sitä mitä hän odotti. Juditin on vakoiltava uutta asiakasta, ateisti Leo Moreauta, jolla on firman tarvitsemaa tietoa. Työnsä takia Judit myös harhailee pitkin öistä, sateista Helsinkiä oudon varjon perässä. Kaikesta kummallisesta huolimatta Judit päättää jäädä, sillä hän haluaa viettää aikaa sairaan kummipoikansa kanssa. Kun loputon sade peittää hiljalleen koko Euroopan, Juditin on aika kurkistaa totuuksien kääntöpuolelle.

Pasi Ilmari Jääskeläisen kolmas romaani Sielut kulkevat sateessa yhdistää kauhukertomuksen ja psykologisen trillerin. Kirja vie perimmäisten kysymysten äärelle: Mihin uskot? Ketä rakastat? Kenellä on oikeus päättää tulevaisuudesta?"

Elisa e-kirjalla oli Blogatissa kampanja scifistä ja fantasiasta syksyn pimeyteen. Tarkoituksena oli valita kaksi kirjaa scifi ja fantasia-kategoriasta ja lukaista marraskuun loppuun mennessä. Itse valitsin toiseksi tämän Pasi Ilmari Jääskeläisen teoksen. En ole kovin suuri kauhun/scifin/fantasian ystävä, mutta koin, että tässä kampanjassa on pieni mahdollisuus vähän laajentaa näkemystä. 

Ja noh, olihan se luettava. Ei minusta silti saa tämän tyylisen kirjallisuuden ystävää. Kirja lähti hitaasti käyntiin, mutta kun Judit pääsi työntouhuun ja Moreaun kanssa työskentelemään, sujui lukeminen paremmin. Eniten häiritsi SIVUHUOMAUTUS-tekstit, joilla tosin oli oma paikkansa tarinassa oikein hyvin. En pidä siitä, että kaikki selvitetään lukijalle suoraan. 

Saatan silti lukaista vielä Jääskeläisen Harjukaupungin salakäytävät-kirjan, jota kirjablogeissa on paljon kehuttu. 

Arvostelu: ★★

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti