keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Sue Grafton: O niin kuin oikeus


Sue Grafton: O niin kuin oikeus
Book Studio, 2000

"Amerikan kuuluisin - ja luetuin - yksityisetsivä Kinsey Millhone on ollut naimisissa, niin kuin hänen vannoutuneet ystävänsä tietävät. Tähän asti ex-aviomiehen henkilöllisyys ja taustat on pidetty visusti salassa - mutta 15. "aakkodekkari" nostaa esiripun. Kinseyn entinen siippa on myös entinen poliisi - ja makaa tällä hetkellä sairaalassa koomassa. Hänet on piesty pahasti eikä toipumisesta anneta toivoa. Kinsey haluaa saada syyllisen selville - jos ei muuten niin entisten aikojen takia. Taustalta paljastuu Vietnamin sodan aikaisia veritekoja, uskottomuutta, poliittista kähmintää... ja uskomaton mutta silti uskottavalta vaikuttava lavastus...miltei täydellinen."

Muutama vuosi on kulunut siitä, kun viimeksi olen kuuluisan aakkosdekkarisarjan parissa viettänyt aikaa. Silti Graftonin dekkarit ja Kinsey Millhonen seikkailut uppoavat minuun älyttömän hyvin edelleen. Rakastan sitä, että kirjailija kirjoittaa kirjat "oikeassa ajassa" eikä pompi vuosia eteenpäin. O niin kuin oikeus tapahtuu vuonna 1986. 

Kirjassa valoitetaan viimein aavistuksen enemmän Kinseyn ensimmäistä avioliittoa, jota aiemmissa kirjoissa on sivuttu vain muutamilla lauseilla. Samalla se raottaa hieman enemmän Kinseyn omia motiiveja ja elämää. Loppua kohden vauhti kiihtyi, mutta Grafton sai hyvin paketin kasaan. Lähes täydellistä hömppädekkarikamaa, jonka ahmaisee nopeasti. 

Arvostelu: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti