lauantai 14. tammikuuta 2017

Annamari Marttinen: TörmäysAnnamari Marttinen: Törmäys
Tammi, 2016

"Yksi sekunti voi muuttaa koko elämän.

Rakastettunsa luo kiireellä ajava Aamu vilkuilee ratissa kännykkäänsä eikä huomaa Miroa ja Nadjaa, jotka lähestyvät pyörällä risteystä. Onnettomuus on kuin pommi, jonka sirpaleet tekevät tuhoa kaikkialla minne lentävät.

Vanhat asetelmat rikkoutuvat ja etsivät uutta järjestystä. Ihmissuhteet määrittyvät uudelleen. Mitä tapahtuu Nadjan vanhempien suhteelle, sen säröille, jotka olivat olemassa jo ennen traagisia tapahtumia? Mistä pahoin loukkaantunut Miro löytää syyn jatkaa elämää? Miten Aamu selviää musertavasta syyllisyydestä? Entä mitä tapahtuu ohikulkijalle, joka on sattumalta osunut onnettomuuspaikalle? "

Annamari Marttinen Törmäys on kirja, joka mielestäni jäänyt aivan liian vähälle huomiolle kirjablogeissa. Luin itse kirjan nyt tammikuun alussa, sillä aiheena se kiinnosti itseä ja muutaman hyvän arvion olin siitä lukenut. 

Törmäys alkaa erään päivän aamusta, seuraten muutamia henkilöitä ja heidän elämäänsä. Neljän jälkeen iltapäivällä tapahtuu törmäys, ja kaikki hajoaa. Tarina seuraa erittäin intensiivisesti näitä törmäyksessä jollain tavalla osallisena olevia henkilöitä aina eräisiin hautajaisiin asti. Marttinen on osannut loistavasti kuroa tarinan kasaan. Pidin todella paljon siitä, miten eri tyyppiset eri hahmot olivat ja kertoja muuttui hahmon mukaan. 

Hieman ihmettelin kyllä sitä, että minkäänlaista kriisiapua ei annettu oikeastaan kenellekään kirjassa. Muuten kirja olisikin ollut oikein todentuntuinen ja mahdollinen, mutta haluan kuvitella, että Suomessa saisi kriisiapua, jos kohtaisi kirjan henkilöitä kohtaava tilanne. Kirja sai kyllä tunteet pintaan ja miettimään muunmuuassa omaa ajokäyttäytymistä ratissa!

★★★★

4 kommenttia:

 1. Todella hyvä kirja. Marttisen kirjoihin voi luottaa, ne jysäyttävät aina jollakin tasolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin laittaa muita Marttisen teoksia omalle lukulistalle, jos niihin törmää. Tämä ainakin vakuutti! :)

   Poista
 2. Luin tuon kirjan joulun alla ja kirjoitin blogiini siitä. Se oli kyllä todella upeasti kirjoitettu ja vei minut niin mennessään, että melkein todellisuus unohtui. Upposin niin syvälle siihen tarinaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tähän upposi todella hyvin! Itse eläydyin ehkä eniten Aamun osuuteen tarinassa, se meni todella vahvasti ihon alle.

   Poista