tiistai 26. elokuuta 2014

Vera Vala: Villa Sibyllan kirousVera Vala: Villa Sibyllan kirous 
Gummerrus, 2014
Saatu Blogatin kautta

"Asianajajaperheen ylelliseen huvilaan tehdään väkivaltainen ryöstöyritys. Katia Levrini on saanut myös uhkauskirjeitä ja pelkää rakkaidensa puolesta. Hänen pieni poikansa ja miehensä Lorenzo ovat hänelle koko elämä. Katia pyytää apua Arianna de Bellisiltä. Kun Arianna saapuu Villa Sibyllaan, hän huomaa pian, että huvilan yllä leijuu outo, sulkeutunut ilmapiiri. Ryhtyessään jäljittämään uhkailijaa Arianna törmää auringonkehrän muotoiseen symboliin, joka viittaa antiikin mithra-kulttiin. Miten Villa Sibyllan asukkaat liittyvät siihen tai Pyhäksi Legioonaksi kutsuttuun järjestöön, joka varjelee tarkasti salaisuuksiaan?
Samaan aikaan Arianna saa luotettavasta lähteestä tietää, että Roomaan olisi syntynyt oma mafia, banda della Magliana, jota johtaa kuolleen rikollispomon avioton poika. Arianna joutuu keskelle väkivaltaisia tapahtumia ja hänen on selvitettävä, onko vaarallinen rikollisliiga sekaantunut myös huvilan salamyhkäisiin tapahtumiin.
Hän huomaa, ettei menneisyys jätä rauhaan Villa Sibyllan asukkaita. Mutta kun todellisuus sekoittuu kuvitelmiin, kenen tahansa on vaikea erottaa totuutta valheista."

Jostain syystä olen jättänyt lukematta Arianna de Bellis-sarjan kakkososan ja saatuani tämän uusimman Blogatin kautta luettavaksi, siirryin suoraan tähän. Kakkososakin on kyllä nyt ladattu e-kirjana, sillä sen verran koukuttava myös tämä kirja oli. Allekirjoitan lähes kaiken, mitä kirjoitin ensimmäisestä osasta: miten Vala onkin luonut niin houkuttelevan Italian, että mieli tekisi sinne heti muuttaa ja jos ei muutto onnistu, niin mozzarella-tomaatileipiä basilikalla kotona alkaa uunissa paistelemaan ja vähän viiniä maistella. 

Dekkarina kirja toimi myös, Arianna on raikasta vaihtelua viime aikoina lukemiini ruotsalais-tanskalaisdekkareiden sankareihin. Juoni etenee ja vaikka luulin arvanneeni loppuratkaisun niin onnistui se silti yllättämään. Kirja oli myös nopea työmatkaluettava, muutamassa päivässä läpi kun ei meinannut malttaa irti päästää. 

Arvostelu: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti