sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Rainbow Rowell: Eleanor & Park


Rainbow Rowell: Eleanor & Park
St. Martin's Press, 2013

"Two misfits.
One extraordinary love.

Eleanor... Red hair, wrong clothes. Standing behind him until he turns his head. Lying beside him until he wakes up. Making everyone else seem drabber and flatter and never good enough...Eleanor.

Park... He knows she'll love a song before he plays it for her. He laughs at her jokes before she ever gets to the punch line. There's a place on his chest, just below his throat, that makes her want to keep promises...Park.

Set over the course of one school year, this is the story of two star-crossed sixteen-year-olds—smart enough to know that first love almost never lasts, but brave and desperate enough to try."

Luin keväällä useammankin amerikkalaisen young adult-genreen kuuluvan kirjan. Ei niinkään mitään dystopiaa tai muuta scifi-/fantasiagenreä, vaan suuria ensirakkaustarinoita. Välillä tulee olo, että kaipaa viatonta, mutta raastavaa oloa, joka noissa teini-iän ihastuksissa ja suhteissa tuli ja amerikkalaiset kirjailijat (John Green etunenässä!) ovat kyllä todella loistavia tämän tyyppisessä kirjallisuudessa.

Goodreads suositteli siis omilla hakuvaihtoehdoillani Rainbow Rowellin teoksia, joista Eleanor & Park päätyi lukulistalleni häneltä ensimmäisenä. Sittemmin huomasin, että kyseinen teos on suomennettukin kevällä! Itse luin kirjan kuitenkin alkuperäisellä kielellä.

Kirja oli pysäyttävä, sillä teinidraaman ohella kirjassa otettiin todella vahvasti kantaa perheväkivaltaan ja sen jatkuvaan uhkaan. Loppuratkaisu oli itselle yllätys mutta silti erittäin looginen kun tutustui henkilöhahmoihin kirjan edetessä. Rowell kirjoittaa todella mukaansatempaavasti, mutta silti rauhallisesti ja tunsin monesti istuvani mukana koulubussissa Eleanorin ja Parkin kanssa ja katselemassa heidän sarjakuvakirjojen vaihtoaan.

Arvostelu: ★★★★

4 kommenttia:

 1. Eleanor & Park oli kevätlöytöni ja pidin siitä hurjasti. Tarina oli paljon monipuolisempi kuin uskoinkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, paljon monipuolisempi ja syvempi tarina, kuin tavallisissa tyttö rakastuu poikaan-tarinoissa. Ihana tarina!

   Poista
 2. Kansi herättää jo symppiksen mielikuvan. Vielä on kirja lukematta, mutta mitä olen kirjasta lukenut, vaikuttaa sellaiselta kirjalta, joita silloin tällöin tekee mieli lukea - kuten kuvasitkin.
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menee aika pitkälti ehkä myös mun guilty pleasure-listalle tämän tyyliset kirjat, kuten samantyyppiset amerikkalaiset teinidraamasarjatkin. Joskus kaipaa vaan sellaista "aivojen nollausta".

   Poista