sunnuntai 18. elokuuta 2013

Vera Vala: Kuolema sypressin varjossa


Vera Vala: Kuolema sypressin varjossa
Gummerrus (Elisa E-kirja)

"Etsivätoimiston osakas, italialais-suomalainen Arianna de Bellis elää ylellistä mutta yksinäistä elämää Roomassa. Nuori, leskeksi jäänyt punapää on miehensä Giovannin kuoleman jälkeen ryhtynyt ratkomaan rikoksia.
Tolfan pikkukylässä on surmattu vaalea amerikkalaiskaunotar. Lily Montgomery pani
eläessään kylän miesten päät pyörälle, ja Arianna huomaa pian, että viettelijättäreksi leimatulla naisella on riittänyt vihamiehiä. Hänen ruumiinsa löytyy kosteasta mullasta muinaiselta etruskien palvontapaikalta. Lilyn lanko, Realen hotellisuvun hurmuri Luciano pyytää Ariannaa etsimään murhaajan.

Jäljittäessään kylmäveristä tappajaa Arianna huomaa, että Tolfan kylä kuhisee kateutta, menetettyä rakkautta ja kostonjanoa. Tutkimusten edetessä ja salaisuuksien paljastuessa Arianna saa huomata joutuneensa seuraavaksi tappolistalle. Eikä kukaan pääse pakenemaan taustalla häälyvän mafian synkkää varjoa."

Ihana, ihana, ihana! Ihastuin tähän kirjaan täysin! Vala on onnistunut luomaan hurmaavan sankarittaren ratkomaan rikoksia ihanasta Italiassa. Itseasiassa aloin surffaamaan kirjaa lukiessa jo nettisivuja, joilta voisi vuokrata asunnon Italiasta viikoksi tai pariksi. Italia suorastaan vyöryää päälle Valan tekstistä, niin taitavasti hän saa kuvailtua maisemat, hajut ja maut.
Eikä itse dekkaritarinakaan huono ole. Sopivassa suhteessa jännitystä, romantiikkaa, salaisuuksia, sutinaa. Adrianna on aivan valloittava ja en malta odottaa, että saan sarjan toisen osan käsiini. Lisäksi Vera Valan blogi on koukuttava; elämää Italiassa ja kuvia mm kirjan tapahtumaympäristöstä Tolfasta. Olin kuvitellut paikan tekstin perusteella juuri sellaiseksi, kuin Vala sen blogissaan esittelee kuvien kautta.
Arvostelu: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti