perjantai 16. elokuuta 2013

Dan Brown: Inferno


Dan Brown: Inferno
WSOY, 2013 (Elisa E-kirja)

"Helvetin pimeimmät paikat on varattu niille, jotka pysyvät puolueettomina moraalisten kriisien aikoina.

Symbologian professori Robert Langdon herää keskellä yötä firenzeläisessä sairaalassa haava päässään. Hän ei muista mitään parista edellisestä vuorokaudesta - ei myöskään merkillisestä esineestä, joka on piilotettu hänen takkinsa vuoriin. Pian Langdon saa havaita, että hänellä on perässään joukko aseistautuneita takaa-ajajia. Hän pakenee kuumeisesti seuranaan harvinaisen kylmäpäinen nuori nainen, jonka nokkeluuden ansiosta hän ylipäätänsä on hengissä. Kaksikko selvittää yhdessä Langdonin hallussa olevien pahaenteisten symbolien merkitystä. Mysteerin avaimeksi paljastuu Dante Alighierin eeppinen runoelma Jumalainen näytelmä, joka johdattaa heidät huikealle matkalle läpi kolmen suurenmoisen kaupungin ja lopulta syvälle maan uumeniin, missä uinuu hirviö.."

Noh, tulipa luettua. Ei mene kyllä yhtään Brownin parhaaksi teokseksi, mutta herätti järjettömän ison halun matkustaa Firenzeen. Juoni oli nopeatempoinen ja mukaansa tempaava, mutta edellisistä Browneista poiketen enemmän pomppiva ja sekava. Rehellisesti sanottuna en ole aivan varma vieläkään kuka teki ja mitä, ketkä kaikki olivat pahiksia ja ketkä hyviksiä. 

Brown ei taida saada aikaan enää mitään uutta, mutta saa näihin ajan kulumaan kun poiskaan ei voi käsistä laskea kun on kerran tarttunut kirjaan. 

Arvostelu: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti