keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Marian Keyes: Mercy Closen mysteeri


Marian Keyes: Mercy Closen mysteeri
Tammi, 2013

"Kolmekymppisellä Helenillä ei mene kovin hyvin: hän joutuu rahapulan vuoksi luopumaan kodistaan ja muuttamaan takaisin vanhempiensa luokse. Uusi, kuuma poikaystävä Artie kyllä tuo Helenille lohtua, mutta Artien ex-vaimossa ja kolmessa lapsessa on hiukan sulateltavaa. Ja kun Helen eräänä päivänä luulee taivaalla lentäviä lokkeja korppikotkiksi, on aika myöntää että masennuskin on uusiutunut."

Nappasin tämän kirjan kirjaston best seller-hyllystä lomalukemiseksi. Ja oikein oiva kirja siihen tarkoitukseen olikin! Kepeää, helppoa, silti ajatuksia herättävää ja osin vakavaakin naisdekkariactionia. Kaikkea, mistä tykkään samoissa kansissa.

Välillä tuntui, että Keys upottaa liikaakin samaan tarinaan (uusperhe, masennus, yksityisetsivät, parisuhdeongelmat, jne) mutta kun takakannen suljin, tuntui se sittenkin juuri sopivalta kattaukselta kaikkea sekaisin. Mercy Closen mysteeri on ensimmäinen kirja, jonka Keysiltä olen lukenut ja nyt menee kyllä lukulistalle aiemmatkin teokset.

Rakastin kirjan henkilöhahmoja! Helen on valloittava itsenäisenä ja rääväsuisena yksityisetsivänä, joka ei jää maahan makaamaan vaan on ihanan action. Dieettikokista ja muroja - niillä tekisi mieli itsekin elää hetki. Jay Parker samaan aikaan vihastutti ja ihastutti, kuten myös Artie. Valintansa Helen teki silti mielestäni juuri oikein.

Nyt tekee mieli lähteä Irlantiin, sen verran houkuttelevasti kirja sitäkin kuvasi ;)

Arvostelu: 

2 kommenttia:

  1. Kannattaa ehdottomasti lukea Keyesiltä enemmänkin, hän on mielestäni yksi paras hömppäkirjailija. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos suosituksesta, pistinkin jo varauslistalle muutaman Keyesin kirjan - ne tuntuvat olevan kivan kevyttä luettavaa näin kesäaikaan :)

      Poista