tiistai 20. marraskuuta 2018

Holly Bourne - ... ja onnellista uutta vuottaHolly Bourne - ... ja onnellista uutta vuotta
Gummerrus, 2018
Arvostelukappale

Evie, Lottie ja Amber ovat seikkailleet Holly Bournen YA-genren Normaali-trilogiassa aiemmin. Jokainen trilogian kirja on keskittynyt yhteen näistä hienoista nuorista naisista, joilla jokaisella on omat kiinnostuksen kohteensa ja ongelmansa. Bourne on kirjoittanut meidän iloksi vielä sarjan jälkeen lyhyen novellin, jossa saadaan jonkinlaista päätöstä sille, mihin tytöt ehkä pääsevät elämässään jatkamaan. 

Aiempiin kirjoihin verrattuna tässä ... ja hyvää uutta vuotta-kirjassa kaikki kolme ovat vahvasti pääosassa. Kirja kertoo viimeiset tunnit ennen vuoden vaihdetta, ja jokainen tunti on oma lukunsa. Jokainen luku taas on jaettu vuorotelle jokaiselle tytölle, joten pääsemme seuraamaan jokaisen näkökulmasta sitä, mitä Amberin uuden vuoden juhlissa tapahtuu. Miten Lottie on pärjännyt yliopistossa, miten Evien ja Olin suhde jakselee ja toisaalta myös, mitkä ovat Amberin tulevaisuuden suunnitelmat amerikkalaisen poikaystävänsä Kylen kanssa. 

Tunnistin varsinkin Amberin uuden vuoden juhlimisen ajatuksista paljon omaa ajattelua: miten sitä aina antaa odotusten nousta uudelle vuodelle todella paljon, ja kun kello lyö uuden vuoden kunniaksi, se oma elämä on edelleen siinä ja mitään uutta ja mullistavaa ei tapahdu, ellei sitä itse aktiivisesti sitten haeskele. Olen muutenkin pitänyt paljon Bournen teksteistä ja samaistunut näihin viisaisiin ja upeisiin nuoriin naisiin todella vahvasti. Toivon, että mahdollisimman moni nuori löytäisi nämä kirjat, sillä vaikka aihepiirit ovat välillä rankkojakin (seksuaalinen ahdistelu, mielenterveysongelmat, perheen sisäiset ongelmat jne), on ne käsitelty huumorin kautta silti vetämättä täysin läskiksi aihetta. 

Tähän päätösosaan oli hyvä lopettaa sarja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti