maanantai 5. marraskuuta 2018

Tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaatOlen tänä vuonna lukenut tavallista enemmän tietokirjallisuutta. Osin se on liittynyt omiin opintoihin, osin haluun kehittää omaa ammattiosaamista muuten mutta myös siihen, että olen ymmärtänyt tietokirjojen olevan muutakin kuin historiallisia tietokirjoja. Myönnän, olen ollut todella ennakkoluuloinen tietokirjallisuutta kohden. Tänä vuonna olen tietoisesti pyrkinyt tätä ennakkoluuloa poistamaan, onnistuenkin siinä melko hyvin. 

Tästä syystä odotin kovasti myös tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaiden julkaisemista! Tänään maanantaina 5.11.2018 ne sitten julkaistiin ja listalla onkin muutamia, jotka ovat jo omassa lukujonossani. 

  • Aalto, Seppo: Kapina tehtailla – Kuusankoski 1918 (Siltala)
  • Aivelo, Tuomas: Loputtomat loiset (Like)
  • Haatanen, Kaisa & Sanna-Mari Hovi: Monarkian muruset – Kaiken maailman kuninkaallisia (Johnny Kniga)
  • Ruuska, Helena: Hugo Simberg. Pirut ja enkelit (WSOY)
  • Siilasmaa, Risto & Catherine Fredman: Paranoidi optimisti – Näin johdin Nokiaa murroksessa (Tammi)
  • Similä, Ville & Mervi Vuorela: Ultra Bra – Sokeana hetkenä (WSOY)
Lähde: Kirjasäätiö 

Omalla listallani on näistä Ultra Bra - Sokeana hetkenä sekä Risto Siilasmaan Nokia-kirja. Lisäksi nyt listan nähtyäni kiinnostuin myös Monarkian murusista. Aika eri tyyppisiä nämä jokainen kirja, mutta jokainen kiinnostaa aihepiirinä itseäni. Teinivuosiani määritti pitkälti Ultra Bra, seuraan eurooppalaisia kuninkaallisia ja Siilasmaa taas teknisen (ja erityisesti it-puolen) johtajana kiinnostaa oman ammatinkin takia. Myös Finlandiaraati oli löytänyt mielestäni hyviä perusteluita näille kirjoille, joka entisestään pisti näiden lukemista houkuttelevaksi. Katsotaan, josko ehtisin nämä itseä kiinnostavat lukea ennen voittajan julkistamista! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti