keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Heinäkuun TBR

Kesäkuu ei ole vielä täysin ohi, mutta suunnittelen jo täyttä häkää heinäkuuta. Heinäkuussa ei ole yhtään lomaa, mutta haluaisin edes kirjojen kautta kokea olevani osittain lomalla. Niinpä olen koettanut kaivella TBR-pinoon heinäkuulle vähän sitä sun tätä - kevyttä hömppää, dekkareita mutta myös jotain vähän vakavempaakin. Jokaiselle on oma aikansa ja paikkansa. Olen keräillyt lukupinoani niin kirjaston syövereistä kuin käytettynä Awesomebooks.comista että sieltä jo moneen kertaan mainitulta Dekkarilauantailta. Josko näillä saisi heinäkuuta käyntiin? 


Essi Kummu - Hyvästi pojat
Arvostelukappale, jota luen osittain jopa vereslihalla. Kertojan ja esikoistyttärensä väleissä on jotain samaa, jota tunnistan omasta elämästäni oman kuopukseni kanssa, Luen hiljalleen, rauhassa.

Jojo Moyes - Sheltering Rain
Sukupolviromaani, Moyesin esikoisteos vuodelta 2002. On Joy Hong Kongissa 60-luvulla, on hänen tyttärensä Kate 80-luvulla Irlannissa ja Joyn tyttärentytär Sabine 90-luvun lopussa.

JP Koskinen - Tammikuun pimeä syli
Koskisen Murhan vuosi-sarjan ensimmäinen osa. Suhteellisen paljon kehuttu sarja, josta kolmas osa ilmestyi tänä vuonna.

Nele Neuhaus - Joka tuulen kylvää
Lumikin on kuoltava-kirjan ilmeisesti itsenäinen jatko-osa. Muistaakseni en pitänyt niiiin paljoa poliisihahmoista edellisessä kirjassa, mutta jokin silti houkutteli nappaamaan tämän saksalaisen dekkarin luettavaksi.

Jessica Knoll - Luckiest girl alive
Syksyn uutuuksia tämän käännös, itse pistin tilaukseen alkuperäiskielellä Briteistä. Mainostettiin jollain sivulla, että "Paholainen pukeutuu Pradaan ft Kiltti tyttö"-tyyppinen kirja. Ja molemmat kelpaa minulle!


Julie Berry - Kunnes kerron totuuden
HS.fi:ssä oli toissapäivänä muutamakin artikkeli young adult- eli nuortenkirjallisuusgenrestä. Jutussa käsiteltiin sitä, miten esimerkiksi Yhdysvalloissa tuo genre on yksi suosituimmista ja myy kuin häkä, mutta Suomessa se ei ole saanut tuulta allensa. Kuten olen muutamaan otteeseen maininnut, on oma comfort zone hyvä ja laadukas YA-kirja. Niinpä kirjastoreissulla nappasin hyllystä tämän. (Hei, tämä oli muuten takakansitekstin perusteella - menisi siihen yhteen Helmet-haasteen kohtaan, jota en ole vielä keksinyt!)

Nelli Hietala - Miia Martikaisen kärsimysviikko
Sama perustelu kuin edellisen kohdalla - itselle tuntematon kirjailija mutta kuulosti kivalta. Kesä, mökkinaapuri, söpö poika, bensanhakureissu kahdestaan.

Lauren Oliver - Kuin viimeistä päivää
Olen muutamia Oliverin kirjoja lukenut, mutta en suomennettuna yhtään. Pidän näistä, jokin erikoisempi twisti aina mukana kirjoissa. Tässä se on se, että Samantha Kingston kuolee ja elää elämänsä viimeisen päivän seitsemän kertaa uudelleen - tarkoituksena kasvaa ihmisenä.

Millaisia lukusuunnitelmia teillä on heinäkuulle? 

2 kommenttia:

  1. Ajattelin lukea jotain helppoa (lähinnä lukumaratonia ajatellen) kuten Muumi kirjoja. Mukavia lukuhetkiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua harmittaa, että olin täysin töissä viime lukumaratonin aikana - pitäisiköhän yrittää ensi viikolla omaa maratonia taas kokeilla.. :)

      Poista