perjantai 27. marraskuuta 2015

Leena Lehtolainen kirjailijavieraana lähikirjastossa


Meidän pienessä, ihanassa, kirjastossa oli tässä kuussa aivan ihana tapahtuma! Kirjasto oli saanut kirjailijavieraan paikalle, jota minun oli pakko päästä kuuntelemaan. Onneksi kirjastomme mainostaa niin Facebookissa kuin Twitterissäkin näitä tapahtumia silloin kun ne ovat, muuten menisi melkein ohi kun en kirjastossa käydessä ilmoitustauluja paljoakaan lue. 

En muista, koska aiemmin tuolla olisi ollut jokin kirjailija (muuta kulttuuria kyllä paljon, plussaa siitäkin!) mutta kun vielä vieraana oli itse Leena Lehtolainen, jonka Maria Kallio-kirjojen parissa herättelin 10-15 vuotta sitten lukuharrastustani takaisin henkiin, niin pakkohan se oli paikalle päästä. Suurta ihmisryntäystä paikalla ei ollut, mutta tilaisuus oli sitten sitäkin intiimimpi. Lehtolaiselta pystyi kyselemään paljon kesken haastattelua, ja tilaisuuden luonne oli enemmän keskustelumaisempi kaikkien kesken kuin haastattelu. 

Oli mielenkiintoista kuulla, miten hän valitsee paikkoja kirjoihinsa, käy tutustumassa niihin, joutuu välillä vaihtamaan yksityiskohtia koska jokin asia ei olekaan niin oikeassa paikassa. Poimii kadulta ihmisiltä kävelytapoja, vaatetusta, olemusta, mitä valitsee ostoskassiin. Ja miten Maria Kallio on poiminut Lehtolaiselta mm samanlaisen musiikkimakunsa. 

Lehtolaisen uusinta Kalliota, Surunpotkua, en ole vielä lukenut mutta kyllä se meni vauhdilla lukulistalle nyt. Lisää tällaisia kirjailijavieraita ehdottomasti kirjastoihin! :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti