keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Satu Rämö: Islantilainen voittaa ainaSatu Rämö: Islantilainen voittaa aina
WSOY, 2015

"Islanti vie sydämen! Miten käy, kun vaatimattomuuden hyveen omaksunut suomalainen pyrkii jäseneksi 0,3 miljoonan ihmisen perheeseen, jossa ei yritetä mitään muuta kuin olla maailman parhaita?

Islanti on maailman kiehtovimpia mutta myös eriskummallisimpia maita. Siellä voidaan tietyöt keskeyttää maahisten takia, voi päätyä kävelyltä kahville presidentin kanssa, juoda olutta maailmankuulujen pop-tähtien vieruspöydässä tai huomata sukulaistensa pukeutuneen putkimiehen valepukuun päästäkseen ensimmäisenä katsomaan vastasyntynyttä. 

Kaikki tämän maan 300.000 kansalaista tuntuvat olevan sukua toisilleen. Kaikki he uskovat olevansa maailman parhaita. Miten luonnistuu suomalaiselta naiselta kotoutua jäätiköiden ja kuumien lähteiden keskelle? Seikkailusta islantilaiseen yhteiskuntaan ja mielenmaisemaan ei totisesti puutu vauhtia ja hersyviä tilanteita."

Islanti todellakin vei sydämen tässä kirjassa! Olen lukenut Satu Rämön blogia Salamatkustaja jo useamman vuoden, mutta tämä kirja vasta sai minut ihastumaan Islantiin. Voi mikä matkakuume sinne. Islanninhevosvaellus jäätiköillä, kuumia lähteitä, tuttujen ja tuntemattomien kanssa lampaan syömistä. Kumpparit jalassa, sadetakki päällä. 

Huikea, mukaansatempaava kirja ja ei muuten suotta valittu matkailulehti Mondon vuoden 2015  matkailukirjaksi tätä! :) 

Arvostelu: ★★★★★

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti