maanantai 19. lokakuuta 2015

Katja Kettu: KätilöKatja Kettu: Kätilö
WSOY, 2011

"Kätilö on tosipohjainen kertomus Suomalaisnaisen ja SS-upseerin yhteentörmäyksestä Lapin sodan kynnyksellä. Se on väkevä todistus siitä mihin ihminen on valmis rakkauden tähden. Katja Ketun vahvaääninen romaani taikoo esiin vaietun historian, vankileirien ja saksalaissotilaiden sotamorsiamien Suomen. Groteskia, maagista ja aitoa kirjoitusta. Vahvaääninen romaani taikoo ilmaan vankileirien ja saksalaisten sotamorsiamien Suomen. "

Tämän kirjan postaus on ollut luonnoksissa jo muutaman vuoden. Luin tämän 2013 loppuvuonna muistaakseni ja jotenkin kirja oli niin iso käsiteltäväksi, etten osannut tarttua siihen. Nyt kävimme miehen kanssa katsomassa Kätilö-elokuvan teatterissa muutama viikko sitten ja tuli olo, että pakko tästä on sanoa jotain.

Kirja oli upea, mukaansa tempaava, hurjan iso käsiteltäväksi. Groteski, upea. Kettu osaa käyttää kieltä hyvin ja sai Lapin kuulostamaan kauniilta. Ja sitähän se oli. Elokuva taas oli pienoinen pettymys; kirjan  tunnelmaa ei oltu saatu yhtä hyvin kankaalle ja jotenkin hahmot tuntuivat eri ihmisiltä. Upeat maisemat elokuvassa oli silti.

En mä vieläkään osaa tästä sanoa muuta kuin että lukekaa! Lukekaa tämä ja katsokaa elokuva.

Arvostelu: ★★★★★

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti