tiistai 18. elokuuta 2015

Laura Save: Paljain jaloin
Laura Save: Paljain jaloin
WSOY, 2013 (Helmetin e-laina)

"Laura, tuore äiti ja vaimo, saa puhelun lääkäriltä magneettikuvauksensa tuloksista. Diagnoosi on tyly. Polven kierukkavammaepäily muuttuu osteosarkoomaksi, reisiluuhun pesiytyneeksi luusyöväksi, ja keuhkoissa piilee mahdollisesti etäispesäkkeitä. Lauralla, nuorella lääketieteen opiskelijalla, on edessään toisenlaisten opintojen aika. Mitä seuraavaksi tapahtuu? Pitääkö jalka amputoida? Kuinka käy Otso-pojan ja Sofia-puolison? Entä koko parisuhteen? Voiko kaikki sittenkin olla vain yhtä suurta väärinkäsitystä ja kääntyä vielä valoisaksi? Vaikka kello pysähtyy ja arki muuttuu vuoristoradaksi, syövänkin kanssa voi silti elää. Päivän kerrallaan. Paljain jaloin on elämästään kertaheitolla ulos temmatun ihmisen vimmainen, osittain muistoihin ja päiväkirjamerkintöihin pohjautuva teos, joka kääntyy lohdulliseksi kertomukseksi vaivihkaa ohikiitävien päivien merkityksestä."

Pitkään olen taas hyljeksinyt blogia, vaikka kovasti olen lukenut. Jotenkin en ole keksinyt kirjoista sanottavaa - kesän aikana on tullut luettua useampi kirja (pääasiassa dekkareita) mutta mikään ei ole tuntunut pysäyttävän niin paljon, että olisin saanut blogin auki. Pitänee tsempata taas, sillä Goodreadsiin merkatut ei oikein riitä muistelemaan, mikä oli hyvä ja mikä ei.

Tämä oli. Tämä oli upea. Luin sen yhdeltä istumalta eilen illalla Helmetin e-kirjalainana. Olin joskus lukenut kirjasta arvostelun jossain lehdessä, ja ajatellut, että tämä täytyy lukea mutta sittemmin unohtanut. Onneksi se tuli Ellibslibraryssa vastaan, kun selailin jotain uutta luettavaa. Sillä niin pysäyttävä ja voimakas kokemus tämän lukeminen oli.

Kirja perustuu tositapahtumiin ja Saven muistiinpanoihin sairastuttuaan syöpään. Raastavaa, todellista, surullista, lohdullista, raastavaa. Kävin kaikki tunneskaalat varmasti läpi kirjaa lukiessa. Menee tämän vuoden suosikkeihin ehdottomasti tämä. 

Arvostelu: ★★★★★

1 kommentti:

  1. Sain juuri luettua tuon kirjan. Se oli mahtava. Von yhtyä täysin sinun sanoihisi tuosta kirjasta-

    VastaaPoista