maanantai 24. heinäkuuta 2017

Becky Albertalli: The Upside of Unrequited


Balzer + Bray, 2017 (Overdrive-versio)

"Seventeen-year-old Molly Peskin-Suso knows all about unrequited love. No matter how many times her twin sister, Cassie, tells her to woman up, Molly can’t stomach the idea of rejection. So she’s careful. Fat girls always have to be careful.
Then a cute new girl enters Cassie’s orbit, and for the first time ever, Molly’s cynical twin is a lovesick mess. Meanwhile, Molly's totally not dying of loneliness—except for the part where she is. Luckily, Cassie's new girlfriend comes with a cute hipster-boy sidekick. If Molly can win him over, she'll get her first kiss and she'll get her twin back. There's only one problem: Molly's coworker, Reid. He's a chubby Tolkien superfan with a season pass to the Ren Faire, and there's absolutely no way Molly could fall for him."

Olen kesän aikana hurahtanut jonkin verran Youtuben ns. Booktubeen. Booktube on siis oma scenensä Youtubessa, jossa eri tubettajat kertovat blogien tapaan lukemistaan kirjoista, vastaavat erilaisiin haasteisiin, esittelevät ostamiaan kirjoja jne. Varsinkin YA-genrellä on todella vahva Booktube-yhteisö ja olenkin kasvattanut omaa TBR-listaani näiden tubettajien suositteluista todella paljon!

Yksi näistä suositelluista kirjoista on ollut Becky Albertallin The Upside of Unrequited. Albertallilta on aiemmin suomennettu yksi kirja, "Minä, Simon, Homo Sapiens", joka julkaistiin tänä vuonna. Tuo kirja on saanut myös aikapaljon kehuja kirjablogeissa, ja varsinkin Helsingin Pride-viikon aikana tuota kirjaa nostettiin paljon esille. The Upside of Unrequited sopisi myös tuohon Pride-teemaan, ja suosittelenkin myös sen lukemista, jos on pitänyt Simonin tarinasta. 

Molly on 17-vuotias tyttö, jolla on kaksoissisko Cassie, pikkuveli Xav ja kaksi äitiä. Cassie löytää yhä uudelleen itselleen tyttöystäviä, mutta Molly ei tunnu saavan edes yhtä poikaystävää. Toisaalta Mollyn kesätyöpaikassa on ihan hauska poika, Reid, mutta samalla Molly tuntee ihastusta Cassien tyttöystävän Minan parhaaseen kaveriin, Williin. 

Pidin kirjan kevyestä otteesta, vaikka suoraan sanottuna Mollyn sisko Cassie vaikutti todella ärsyttävältä ihmiseltä. Jonkin verran tuntui kirjassa olevan myös ylimääräisiä hahmoja, joiden asemaa en ihan täysin ymmärtänyt, mutta eivät nämä liikaa häirinneet. Amerikkalaiseksi nuorten kirjaksi kirjassa käsiteltiin yllättävän vapaasti alkoholin käyttöä, tyttöjen ja poikien yökyläilyä toistensa luona sekä baareissa käymistä. Minun piti jopa tarkistaa, että olihan nämä hahmot 17-vuotiaita - amerikkailisissa nuorten kirjoissa kun ei yleensä ihan näin reippaalla kädellä ole näitä aiheita käsitelty. 

Mutta kaikenkaikkiaan oikein kiva kirja - ei suuria tunteita herättävä, mutta viihdyin sen parissa hyvin. Itse luin kirjan Helmet-kirjaston kautta Overdrivesta alkuperäiskielellä, mutta esim Adlibriksellä näyttää olevan kirja saatavissa myös pokkarina*.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti