sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Lars Kepler - Hypnotisoija


Tammi, 2010

"Urheilukentän pukuhuoneesta Tumbasta, Tukholman läheltä löytyy kauhistuttavasti surmattu mies. Myöhemmin hänen puolisonsa ja tyttärensä löytyvät yhtä lailla raa´asti silvottuina perheen rivitalosta. Perheen poika Josef löytyy elossa, vaikeasti haavoittuneena.

Rikoskomisario Joona Linna päättelee että tarkoitus oli surmata koko perhe. Kun Linna saa tietää, että elossa on vielä yksi perheenjäsen, tytär, hän aikoo käyttää kaikki keinot löytääkseen tämän ennen murhaajaa."

Tulen hieman myöhässä näiden Keplerin kirjojen kanssa. Äitini on aikanaan näitä minulle suositellut ja blogeissakin jo vuosia on näistä pyörinyt kehuvia bloggauksia. Aika paljon on pohjoismaisia dekkareita tullut itsekin luettua, mutta tosiaan nyt vasta näiden pariin päädyin. Kuuntelin ensimmäisen Joona Linna-sarjan kirjan, Hypnotisoija, työmatkalla ja viihdyinpä hyvinkin tämän parissa!

Joona Linna poliisina vetoaa jotenkin minuun. Ehkä se on se suuri, aina oikeassa oleva olemus, joka poikkeaa siitä perinteisestä suomalaisesta arkkityypistä, tai sitten jokin pieni Hercule Poirotmainen olemus, kun ajattelulla ja pienellä röyhkeydellä Linna tuntuu ratkovan rikoksia. Tämä ensimmäinen osa olisi tosin kaivannut vähän vahvemmalla kädellä editointia - keskellä kirjaa käytiin pitkät pätkät itse hypnotisoijan, Erik Maria Barkin historian läpikäyntiä. Tuntui hieman tyhjäkäynniltä, vaikka olikin tarinan osalta kriittinen osa. 

Seuraava osa on jo kuuntelussa, katsotaan mitä kaikkea Joonan historiasta paljastuu kirjojen edetessä!

Arvostelu: ★★★

sisältää affiliate-linkkejä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti