sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Maaliskuun luetut


Jotenkin tämä alkuvuosi on edelleen ollut aivan järjettömän hektistä aikaa. Koko ajan kuvittelen, että seuraavassa kuussa helpottaa, kohta helpottaa ja ehdin paneutua paremmin lukemiselle. Ei sillä, olen lukenut kyllä reippaasti mutta nyt ne tuntuu painottuneen enemmin koululukemiselle. En tähän taida kuitenkaan listata koulun kursseja varten olleita tietokirjoja (pääasiassa estetiikan ja semantiikan sekä kirjallisuushistorian puolelta kirjat). 

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä
Teuvo Pakkala: Pikku ihmisiä
Aleksis Kivi: Kullervo
Sami Lahtiluoma etc.: Uuden esimiehen opas
Maria Jotuni: Kun on tunteet
yhteensä 1 793 sivua

Kaikki kirjat olivat poikkeuksellisesti fyysisiä kappaleita tässä kuussa ja en e-kirjoja lukenut yhtään! En muista, milloin viimeksi näin olisi päässyt käymään. Äänikirjoja on edelleen kesken muutama (samoja kuin helmikuussa), sillä työmatka on lyhentynyt hurjasti ja näin ollen en saa samassa tahdissa kuunneltua kirjoja kuin aiemmin. 

Suosikikseni näistä maaliskuun kirjoista nousee melkein kuitenkin Eve Hietamiehen Hammaskeiju, vaikka pidin Bournen YA-kirjasta kuten myös Pakkalan lapsinovelleistakin. Useampikin bloggaus on luonnosteltu valmiiksi, mutta puuttuu se viimeinen kirjoittaminen vielä. Katsotaan minne saan ne julkaistua. 

Jätin muuten maaliskuussa ensimmäisen kerran moneen vuoteen kirjan kesken! Ari Rädyn Syyskuun viimeinen ei vaan tuntunut nappaavan mukaansa ja kaipasin jotain hyvää luettavaa. Sitten tulikin aika palauttaa kirja kirjastoon, joten se tosiaan jäi nyt vaan kesken. En tiedä, aionko palata sen pariin myöhemmin - tuskin. 

Huhtikuu näyttää silti valoisalta taas. Tulossa on yksi reissu Jyväskylään, yksi reissu ihanien naisten kanssa neuleiden pariin Savoon ja pääsiäisen kanssa pieni loma arjesta. Olemme suunnitelleet, jos kelit sallivat, pääsiäiseksi telttailukauden aloittamista perheen kanssa. Lisäksi olen katsellut jo vähän mitä kirjoja lukisi seuraavaksi, kunhan saan tentittyä pois alta tuon kotimaisen kirjallisuushistorian kurssin. 

2 kommenttia:

  1. Jännittävä ajatus lähteä jo pääsiäisenä telttailemaan. Mukavaa retkeä, jos päätätte lähteä! Hyvää kevättä!

    VastaaPoista
  2. Ihanaa huhtikuuta ja kevättä! Mukavia suunnitelmia edessä ja onhan tossa hyvä määrä lukemisiakin maaliskuussa, vaikka kiirettä pukkaa :) /Tiia

    VastaaPoista