perjantai 3. helmikuuta 2017

Tammikuun luetut


Tammikuu oli erilainen kuin odotin. Tiesin sen kiireiseksi, mutta se yllätti silti. Vaihdoin tammikuun toisella viikolla työpaikkaa, ja uuteen totuttelu on ollut samaan aikaan todella ihanaa mutta myös todella raskasta. Uudet työkaverit, uudet tavat toimia, uusi ympäristö ja osin uusi kieli käytössä. Toisaalta tätä tasapainottaakseni olen lukenut todella paljon myös kirjoja. Ehkä eräänlaisena rentoutumiskeinona? 

Loppukuusta (eli noin viikko sitten) sain myös riesakseni ensin perusflunssan, joka nyt valitettavasti on edennyt keuhkokuumeeksi asti. Onneksi selviän kotihoidolla, mutta todella vähän on jaksanut edes lukea viime päivinä, saatika istua koneella. Kirjastosta tuli haettua kuitenkin juuri ennen täyslepoa pino lukemista, joita tullut tässä tuhottua sivussa. 

Perustin tammikuun aikana blogille myös oman Instagram-tilin, nimimerkillä @yksipienilukupaivakirja. Tervetuloa sinne seuraamaan myös! 

Tammikuussa luettu:

Leena Lehtolainen: Tiikerinsilmä 
Ina Westman: Syliin 
Richard Adams: Ruohometsän kansa 
Sylvia Plath: Lasikellon alla 
Jessica Fellowers: Downton Abbey - kartanon vuosi 
yhteensä 3473 sivua

12 kirjaa, joista kotimaisia on 8 kappaletta. Ulkomaiset kirjat taas ovat niin sanottuja klassikoita, joiden pariin intouduin Klassikkohaasteen ja opintojen myötä. Kolme kirjaa kuuntelin äänikirjana, viisi kirjaa luin e-kirjana. Erityistä oli se, että luin peräti kaksi tietokirjaa: Yhden lapsen kansa sekä Downton Abbey - kartanon vuosi. Yksi tämän vuoden omista henkilökohtaisista haasteista onkin lukea enemmän tietokirjoja, niinkuin aiemmin olen kirjoittanut, joten tämä on oikein oiva startti! 

Luin todella monta loistavaa kirjaa (esimerkiksi Akvarelleja Engelin kaupungista, Törmäys, Yhden lapsen kansa, Ruohometsän kansa), että parasta on vaikea nimetä. Pettymyksenä voisi kuitenkin ehkä mainita Simukan Lumikki-trilogian päätösosan. 

Huomattavaa on myös se, että tammikuu on jo toinen kuukausi peräkkäin, kun en lukenut englanniksi mitään. Täytyy yrittää helmikuussa korjata tämä erhe, sillä koen sen pitävän omaa kielitaitoani erinomaisesti yllä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti