sunnuntai 28. elokuuta 2016

Hiljaisuuden jälkeen


Puhdistelen taas hieman tomuja blogista. Hiljaisuutta kestänyt hieman turhan kauan, mutta nyt koetan aktivoitua pikku hiljaa taas. Kevät meni lukiessa pääsykokeisiin töiden ja harrastusten ja lastenhoidon ohella, kesä taas palautuessa hurjasta keväästä. Kirjoja on tullut luettua vinot pinot, sillä ne auttavat selkeästi pakenemaan ruuhkavuosia hetkeksi edes toiseen maailmaan. Täytyy varmaan laittaa muutama bloggaus jonoon odottamaan, koska todella loistavia kirjoja on tullut luettua tänä vuonna! 

Niin ne pääsykokeet. En päässyt toivekohteeseeni, en oikeastaan pärjännyt edes lähelle haluttua pääsykoerajaa. Surin sitä jonkin aikaa, ja aloin pohtimaan vaihtoehtoja. Tuntuu, että tällä hetkellä haluan opiskella, melkein mitä tahansa. Tuntuu, että tiedonjano ja halu itse opiskeluun on aivan järjettömän korkea. Heinäkuun surffasin erilaisia vaihtoehtoja mm avoimien yliopistojen sivustoilla, ennenkuin päädyin Jyväskylän avoimen yliopiston etä- ja verkko-opinnot-vaihtoehtoihin. Ja siellä kolahti! 

Oma alani on täysin tekninen, niin tekninen kuin voi olla (= insinööri, mikä insinööri..) Ja jotenkin JYU:n koulutustarjontaa selatessa ja pohtiessa päädyin valitsemaan jotain aivan muuta. Luen tulevana lukuvuonna kirjallisuuden perusopinnot etäopintoina! Sekaan napsin myös muutamia suomen kielen opintoja. Katsotaan, jos ensi keväänä tai vuoden päästä päädynkin hakemaan tutkinto-opiskelijaksi ja humanististen tieteiden kandiksi (ja ehkä maisteriksikin). En tiedä mitä sillä koulutuksella teen, mutta haaveita saa olla. 

Joten toivon samalla saavani lisää intoa ja puhtia tähän aktiivisen epäaktiiviseen blogiinikin. Sillä rakastan selata vanhoja postauksiani, ja muistella lukemiani kirjoja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti