maanantai 16. syyskuuta 2013

Virpi Hämeen-Anttila: Sokkopeli


Virpi Hämeen-Anttila: Sokkopeli
Otava, 2012 (Elisa E-kirja)

"Kai Rautio tapaa yllättäen nuoruudenihastuksensa, mutta yhteistä yötä seuraavana aamuna Pauliina löytyy hukkuneena. Kuolema näyttää onnettomuudelta, mutta tapaukseen liittyy hämäriä piirteitä. Pauliinan laukusta löytyy tarotkortteja, ja niihin raapustettu uhkaava viesti viittaa salaseuraan, johon Kai ja Pauliina kumpikin 70-luvun lopulla kuuluivat.
Kai alkaa etsiä käsiinsä muita seuran jäseniä. Entiset ystävät ovat päätyneet kuka minnekin: yksi johtaa geenitutkimusryhmää, toinen on tietoturvainsinööri, kolmas työskentelee toimittajana, neljäs pappina ja viides pitää kirjakauppaa nuhruisessa lähiössä. Elämässään he ovat tavoitelleet kuka rahaa, kuka valtaa, mainetta, uskoa, hyvyyttä tai henkistä tasapainoa – mutta kukaan ei ole selvinnyt ongelmitta. Kaikki ovat myös saaneet viestejä henkilöltä, joka kutsuu itseään Puusepäksi. Nuoruuden roolileikit heräävät eloon, mutta kuka johtaa peliä? Kuka lopulta voi sanoa saavuttaneensa onnen, ja millainen hinta siitä on pitänyt maksaa?"

Tulipa luettua ensimmäinen Hämeen-Anttila. En tiedä pitäisikö tämä lajitella dekkariksi vai draamaksi vai miksi. Kertonee varmasti oleellisimman kirjasta. 

Ei muuta sanottavaa. 

Arvostelu: 

2 kommenttia:

 1. Sokkopeli on erilainen kuin muut Hämeen-Anttilat. Oikeastaan Sokkopeli on yksi mun lempikirjoista - tai ainakin se onnistui nostattamaan mulle huippufiiliksen ja jännityskertoimet paremmin kuin moni muu jännäri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta se oli vähän huonosti rakennettu. Vasta viimeinen kolmannes sai fiiliksen, että tässä luetaan jännäriä, alkuosa oli ihmeellisen pitkää jaarittelua ja turhan monta sivujuonta mukana, jotka eivät kuitenkaan liittyneet mihinkään. Tuntui, että luin kahta eri kirjaa: alkuosan perusdraamaa ja loppuosan semijännäriä. Molemmat yksinään ihan ok, mutta kokonaisuus ei musta vaan toiminut :/

   Täytyy lukea siis muita Hämeen-Anttilan kirjoja myös, jos tämä on erilainen muihin verrattuna! :)

   Poista