sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Lauren Graham: Talking as Fast as I Can


Lauren Graham: Talking as Fast as I Can
Virago, 2016
kirjastolaina

Lauren Graham on Hollywood-näyttelijä, joka itselleni on tutuin Gilmoren tytöistä ihanana Lorelai Gilmorena. Graham on urallaan esiintynyt myös Samaa sukua-sarjassa, jota itse en tosin ole koskaan katsonut. Talking as Fast as I Can on kokoelma henkilökohtaisia esseitä Grahamin näyttelijänuralta, painottaen pitkälti kuitenkin kokemuksia Gilmoren sarjan kuvauksista ja kokemuksista niin ensimmäisellä kierroksella kuin nyt Netflixissä ilmestyneestä A Year in Life-osuudestakin. 

Graham tuntuu olevan todella taitava kirjoittaja, sillä tekstit olivat todella ytimekkäitä ja hyvin kirjoitettuja. Itse koin ehkä ongelmaksi sen, että kun Grahamia itseään ei tunne/tiedä henkilönä, ja Grahamin kirjoitustapa on lähelle Lorelai Gilmoren puhetapaa, niin sekoitin nämä kaksi (kuvitteellisen ja todellisen) hahmoa toisiinsa. Monilta kohdin tuntui, että luenko nyt Lorelain muistelmia vai Laurenin. 

Nautin kuitenkin kirjan lukemisesta ja varsinkin viimeiset esseet, jossa Lauren kuvasi millaista oli palata Gilmoren tyttöjen kulisseihin ja kuvata neljä 90 min jaksoa sai itseni herkistymään todella vahvasti. Joutunen katsomaan nuo neljä jaksoa uudestaan, vähän uudella näkökulmalla nyt. 

1 kommentti:

  1. Enpä ole tiennyt että tällainen kirja on ilmestynyt. Varmasti ihan mielenkiintoista luettavaa. Minullekin Lauren Graham on tuttu Gilmoren tytöistä.

    VastaaPoista