tiistai 7. marraskuuta 2017

Adam Silvera: They both die at the end


Adam Silvera: They both die at the end
Simon & Schuster, 2017
kirjastolaina

"When Mateo receives the dreaded call from Death-Cast, informing him that today will be his last, he doesn't know where to begin. Quiet and shy, Mateo is devastated at the thought of leaving behind his hospitalised father, and his best friend and her baby girl. But he knows that he has to make the most of this day, it's his last chance to get out there and make an impression. 

Rufus is busy beating up his ex-girlfriend's new boyfriend when he gets the call. Having lost his entire family, Rufus is no stranger to Death-Cast. Not that it makes it any easier. With bridges to mend, the police searching for him and the angry new boyfriend on his tail, it's time to run. 

Isolated and scared, the boys reach out to each other, and what follows is a day of living life to the full. Though neither of them had expected that this would involve falling in love... "

Olen tainnut mainita muutaman kerran jo, että olen koukussa ns Booktubeen. Siellä on kevään ja kesän aikana käynyt suuri kuhina tämän Adam Silveran They both die at the end-kirjan suhteen. Kirja kuuluu YA-kategoriaan, mutta se soveltuu kyllä lähes kaikille luettavaksi!

Kirjan tapahtumat sijoittuvat jonkinlaiseen rinnakkaistodellisuuteen, jossa on olemassa palvelu nimeltään Death-Cast - palvelu tietää, minä päivänä kukakin kuolee. Se tosin tietää sen vain ainoastaan kyseisen päivän aikana, ei sen enempää etukäteen. Palvelusta tulee puhelu heille, joita kuolema kolkuttaa keskiyöllä, jotta ihmisillä olisi aikaa ottaa kaikki irti viimeisistä tunneistaan ja sanoa mahdolliset jäähyväiset rakkailleen.

Rufus ja Mateo ovat teini-ikäisiä poikia, jotka saavat keskiyöllä puhelun - nyt on heidän viimeinen päivänsä. Molemmat päätyvät lopulta ottamaan yhteyttä Last friend-nimisen applikaation kautta toisiinsa, tuntematta toisiaan etukäteen. Heillä on enintään 24 tuntia aikaa viettää aikaa yhdessä ja olla tukena toiselle, joka käy samaa läpi kuin he itse.

Kirjan nimi sinänsä kertoo jo, mitä kirjassa tulee tapahtumaan - molemmat kuolevat lopussa. Mutta vaikka sen tiesi alusta asti, niin kyllä se isona yllätyksenä silti tuli. Läpi kirjan toivoi, että edes jompikumpi voisi päästä huijaamaan kohtaloa ja selvitä. Kirja kuvaa kauniisti kahden ventovieraan tutustumista, alkavaa ystävyyttä ja rakkautta. Tämän kirjan parissa viihdyin todella hyvin ja loppu oli todella koskettava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti