keskiviikko 2. elokuuta 2017

Heinäkuun luetut


Heinäkuussa en ollut lomalla yhtään. Tein töitä koko kuun ja päivystin jopa kaksi viikkoa putkeen keskellä kuuta. Se rajoitti lukemista todella paljon, ja tuosta TBR-pinosta sain lopulta aika vähän luettua. Pinon ohi tuli kyllä napsittua kirja sieltä, toinen täältä.

Kummu kirjoittaa kirjailijattaresta, joka päättää hylätä miehet. Lisäksi kirjassa käsitellään todella raadollisesti jopa kirjailittaren ja hänen tytärtensä välistä suhdetta, joka osui ainakin itsellä lähelle kotia. Tästä bloggaus tulossa. 

Kotimaista nuortenkirjallisuutta, 17-vuotias Miia viettää kahden äitinsä kanssa mökillä  tylsää lomaa kaukana sivistyksestä, mutta yhtäkkiä mökille eksyy 19-vuotias Taneli isänsä kanssa. Miia ja Taneli päätyvät bensanhakureissuun vuorokaudeksi seikkailemaan. Hauska ja viihdyttävä, Miian nokkela ajatuksenjuoksu sai spontaaneja naurunpyrähdyksiä aikaan useasti!

Karl Axl Björkin viimeisin osa, jatkaa samaa mihin edelliset jääneet. Oli ihana, nautin tästä sarjasta kirja kirjalta enemmän! 1920-luvun Helsinki ja salapoliisijuttuja, todella kiva kombo ja hyvin toteutettu. 

Osittain samoja lähtökohtia kuin Hietalan kirjassa: 17-vuotias Molly, jolla kaksi äitiä ja haave poikaystävästä. Ympäristön Washington DC Yhdysvalloissa, mutta haaveet ja arki samantyyppistä molemmissa maissa.

Aivan hulvattoman ihana kirja kahdesta nuoresta, työkkärin tädistä sekä mummosta. Tämä blogattu jo täällä

Joona Linna-dekkarisarjan kolmas osa, joka kertoi nuorisokodissa tapahtuvista murhista ja niiden selvittelystä. Ensimmäistä kertaa hoksasin tässä sarjassa syyllisen ennenkuin se avattiin rautalangasta vääntäen lukijalle. Äänikirjana kuunneltu työmatkalla.

Vahvasti YA-genren parissa on heinäkuu siis mennyt! Yhteensä luettuja sivuja on 2030, joista äänikirjana yksi, e-kirjana kaksi kappaletta ja fyysisinä kappaleina loput, eli kolme kappaletta. Kirjastolainoja oli 4, BookBeatin kautta tuo äänikirja ja yksi kappale oli kustantajalta saatu arvostelukappale.

2 kommenttia:

  1. Olen lukenut kaikki Lars Keplerin suomennokset. Niihin on jäänyt koukkuun, varsinkin suomalaisen päähenkilön Joona Linnan vuoksi. Laura lehtolan esikoisen olen lukenut Pelkääjän paikalla ja kirjojen nimet viittaavat näköjään autoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä Keplerit mulla onkin työmatkojen kuunteluina - Joona Linna on samaan aikaan erittäin houkutteleva mutta todella rasittava! :)

      Poista