tiistai 28. huhtikuuta 2015

Kate Morton: Hylätty puutarha


Kate Morton: Hylätty puutarha
Bazar, 2014 (Helmetin e-kirja-laina)

"Eksynyt lapsi…
On vuosi 1913. Britanniasta päiväkausia matkannut laiva saapuu Australiaan pieni Nell-tyttö kannellaan. Salaperäinen nainen, joka kutsuu itseään Kirjailijattareksi, on luvannut pitää hänestä huolta, mutta nainen katoaa jäljettömiin.

Järkyttävä käänne…
Tullessaan täysi-ikäiseksi Nell saa tietoonsa salaisuuden, joka muuttaa hänen elämänsä suunnan. Vuosikymmeniä myöhemmin Nell lähtee etsimään totuutta Englannista, Cornwallin tuuliselta rannikoilta ja saapuu Blackhurstin kartanoon, jonka joskus omisti aristokraattinen Mountrachetin suku.

Arvoituksellinen perintö…
Vuonna 2005 Cassandra saa isoäidiltään Nelliltä yllättävän perinnön. Mystinen Cliff Cottage salaperäisine puutarhoineen siirtyy hänelle. Cassandra matkustaa Englantiin tutustuakseen perintöönsä ─ ja ennen kaikkea selvittääkseen isoäitinsä Nellin salatun menneisyyden."

Luettuani tarpeeksi monesta kirjablogista suositukset tästä kirjasta, oli tämä pakko laittaa lainausjonoon. Kirjaston tavallisessa jono oli todella pitkä, mutta onneksi ellibslibrarysta e-kirjana jono oli inhimillinen. Niinpä lopulta kun tekstiviesti laina-ajan alkamisesta pärähti, luin kirjan melkein yhdeltä istumalta loppuun. Aivan upea teos! 

Itsellä oli pieni lukujumi jo alkanut vaivaamaan, mutta Kate Morton sai sen kyllä purkaantumaan täysin. Kirjassa seurataan pääasiassa kolmea hahmoa; Elizabethia, Nelliä ja Cassandraa. Jokaisella on oma taakkansa kannettavana omassa ajassaan. Tykkään kovasti tällaisista kirjoista, joissa seurataan tapahtumia monesta eri näkökulmasta ja lopussa selviää mitä oikein tapahtui. Tälläkin kertaa loppuratkaisu oli itselle pieni yllätys, vaikka aavistuksia tuli pitkin poikin. 

Suosittelen kyllä lämpimästi tätä hieman jopa dekkarimaista kirjaa. 

Arvostelu: ★★★★★

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti