torstai 11. syyskuuta 2014

Gayle Forman: Jos vielä jäänGayle Forman: Jos vielä jään
WSOY, 2014
arvostelukappale

"17-vuotiaalla Mialla on kaikki: rakastava perhe, ihana poikaystävä, valoisa tulevaisuus täynnä musiikkia...kunnes koko perheen automatka lumisena päivänä muuttaa silmänräpäyksessä kaiken. Elämän ja kuoleman välillä häilyessään Mia pohtii yhden kriittisen päivän ajan elämäänsä ja kohtaloaan. Riittääkö hänen sielunkumppaninsa rakkaus pitämään hänet täällä? Traaginen, mutta myös toiveikas kertomus rakkaudesta, musiikista ja elämästä. "

Sain tilaisuuden tutustua maailmalla ilmeisesti enemmänkin suosittuun kirjaan, Jos vielä jään sekä siitä kertovaan elokuvaan (ensi-ilta oli 5.9.2014). Tilaisuus tuntui sopivan minulle kuin nenä päähän, sillä olen erittäin heikkona näihin nyyhkitarinoihin ja juoni vaikutti mielenkiintoiselta. En toisaalta arvosta erilaisia yliluonnollisia asioita, mutta tässä asia oli käsitelty tarpeeksi siististi.

Kirja kertoo siis Miasta ja hänen perhettään koskevasta tragediasta, sekä sitä seuranneista 24 tunnista. Tykkäsin kirjassa siitä, että tarinaa käytiin takaumien kautta aina nykyajan keskellä. Naurahdin monta kertaa Mian kuvaillessa miten hän ja paras ystävä Kim olivat tutustuneet; miten rock-vanhemmat olivat "pettyneitä" Mian valitessa klassisen musiikin. Kirja tuli luettua kahdessa päivässä, sen verran se nappasi mukaan. Tykkäsin kirjasta siis :) 

Mutta vielä enemmän tykkäsin elokuvasta! En voi uskoa, että suosin tässä tapauksessa elokuvaa kirjan yli, mutta elokuva sai minut liikuttumaan entistä enemmän. Vaikka tiesin, miten elokuvassa käy, oli kuvaus, roolitus, musiikit, kaikki tehty niin loistavasti, että nyyhkin lähes koko elokuvan ajan. Kiitos tästä kuuluu musiikille ja Chlöe Grace Moretzin aivan mielettömän hienolle roolisuoritukselle. 

Arvostelu: ★★★★

Lipuista ja kirjasta kiitos SF Film

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti