sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Emilia Kunnas & Ninni Myllyoja: Nainen ja rikastumisen taito

Talentum, 2014
kirjastolaina

"Rahako ei tee onnelliseksi? Kyllä tekee. Riittävästi rahaa pitää naisen mielenterveyden ja parisuhteen kunnossa. Myös omalla työllään voi rikastua, ja talouskasvusta on naiselle iloa.Tässä kirjassa tarjoamme kolme erilaista tapaa vaurastua, jopa rikastua. Neuvomme alkuun sijoittamisessa ja annamme askelmerkit, miten edetä, jos omaisuutta on jo jonkin verran. Aika on rahaa. Opit hoitamaan omat rahasi sitä paremmin, mitä aiemmin aloitat. Miksi vitkastelisit, kun voit tehdä jotain jo tänään? Lupaus: Tässä kirjassa ei ole yhtään pihistelyvinkkiä."

Kirjaston palautetuissa kirjoissa oli toissa viikolla mielenkiintoisella kannella oleva kirja, joka kiinnitti huomion. Otsikko oli myös itseä puhutteleva ja oli pakko napata lainakassiin tämä Kunnaksen ja Myllyojan loistava kirja - Nainen ja rikastumisen taito. Luin kirjan lähes yhdeltä istumalta viime viikonloppuna ja tuntuu, että jotain naksahti päässäni. Että paras aika säästämisen aloittamiselle oli eilen, jos ei eilen aloittanut niin tänään. 

Kerrotaan ensin hieman, mitä kirja siis käsittelee. Kirjaa on itsenäinen jatko-osa kirjailijoiden Mitä jokaisen kotiäidin (ja muidenkin naisten) tulee tietää sijoittamisesta-kirjalle (jota en muuten ole lukenut, mutta pistin varaukseen). Kirjassa ei anneta neuvoja siihen, missä voi säästää tai miten taloutta tulee hoitaa, sillä näitä asioita Kunnas ja Myllyoja ovat käsitelleet ensimmäisessä kirjassa. Nainen ja rikastumisen taito keskittyy säästämiseen ns. ammattimaisesti. Kirja jakaantuu kolmeen osaan: rahastosäästäminen, osakesäästäminen ja asuntosäästäminen. Jokainen säästämistapa esitellään lähes rautalangasta vääntäen ja ainakin itselle ennen niin vieraalta kuulostaneet rahasto- ja osakesäästämiset alkoivat jopa houkutella. Niihin ei tarvita isoa alkupanosta, 15-50e/kk riittää jo, kun säästää pitkäjänteisesti. 

Kirjan nimi on ehkä harhaanjohtava - nainen ja rikastumisen taito, sillä kirja on oikein oiva perusopus myös miehille. Ehkä nimi kuitenkin saa naiset tarttumaan siihen herkemmin, sillä kirjassakin otetaan puheeksi se yksi iso ongelma, eli tasa-arvo, taloudessa. Kirjailijat hienosti kertovat, että pörssi ei tiedä, onko sijoittaja mies tai nainen. Silti suurinosa pörssissä sijoittavista ja säästäjistä on miehiä, sillä naiset eivät halua sotkeutua asioihin. Naisille pitäisi ja tulisi puhua enemmän säästämisen ja taloudellisen riippumattomuuden puolesta! Itse ainakin tämän kirjan lukemisen jälkeen pistin kuukausisopimuksen pankkini kautta rahastosäästämiseen, ei todellakaan isoa summaa, mutta summa, jolla pankin laskurin mukaan eläkkeelle jäädessäni joskus 35 vuoden päästä olen saanut pienen pesämunan kasaan. Summa vastaa n 2-3 kirjaostosta kuukaudessa, jonka pystyn hyvin irrottamaan omista kulutuksistani tällä hetkellä. 

Suosittelen kirjaa kaikille, joille säästäminen tavoitteellisesti tai muualle kuin omalle tavalliselle pankkitilille ei ole vielä tuttua. 

1 kommentti:

  1. Kiitos esittelystä. Onpa hyvä kun tällaisia kirjoja on olemassa. Itse ainakin olisin nuorena naisena mielelläni lukenut tällaista asiallista kirjaa, joka panee ajattelemaan raha-asioiden hoitoa ja tulevaisuutta. Nyt enää en jaksa tästä kiinnostua, kun eläke-eurot on jo hankittu.

    VastaaPoista